Odd snublet på bortebane

Frode Johnsen og Odd snublet med 2-2 borte mot Sarpsborg lørdag. (Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix)

Odd må trolig gi opp gullkampen i eliteserien etter 2-2 borte mot Sarpsborg lørdag.

I en sjanserik kamp ble det for tøft for hjemmelaget å forsvare ledelsen etter at Tom Erik Breive ble utvist for to gule kort i det 70. minutt. Men Odd fikk ikke seieren laget trengte for å henge med serieleder Molde.

Også i de to forrige kampene har Dag-Eilev Fagermos elever kommet under, men da har de vendt til sterke seirer over Stabæk (3-1) og Start (4-1). Seiersmaskinen Odd sto med fem strake trepoengere før Brian Deanes Sarpsborg forstyrret den fine rekken lørdag.

Det første baklengsmålet kom fra en corner i det 16. minutt. Høyreback Kjetil Berge stupte fram og stanget Sarpsborg i ledelsen.

Kort etter utlignet Odd på lignende vis. Formspilleren Jone Samuelsen viste enorm spenst og god teknikk da han headet et innlegg tilbake i lengste hjørne.

Med en mengde sjanser utover i kampen, var det nesten utrolig at det tok tre kvarter før det ble scoring igjen. Odd hadde nettopp vært nær mål da Sarpsborg fosset i angrep. Ballen gikk fra Gudmundur Thórarinsson til Claes Phillip Kronberg, som slo et godt innlegg mot Jorge Alejandro Castro. Han knuste Odd-forsvarene i lufta og stanget Sarpsborg i ledelsen på ny.

Etter scoringen ble det mer temperatur på banen i Sarpsborg. Dommer Brage Sandmoen delte ut tre gule kort på tre minutter. Det siste gikk til Breive, som hadde gult kort fra før da han stoppet en Odd-kontring. Dermed måtte vertene klare seg med ti mann i drøyt tjue minutter.

Det ble vanskelig under tøft press fra Odd. Samtidig følte nok gjestene at de stanget lenge uten å få uttelling. Men da det løsnet, skjedde det på vakkert vis. Klikk-klakk-spillet førte til slutt til at Herolind Shala kranglet inn returen fra Sarpsborgs solide keeper Gudmund Kongshavn.

Sjansefesten fortsatte, og aller nærmest var Kronberg da han avsluttet like utenfor ved bakre stolpe. Uansett var nok Odd mest misfornøyd med å tape terreng i gullkampen. Fem poeng skiller opp til Molde, som møter Brann i Bergen søndag.