Boasson om sitt nye lag: – Ikke et steg ned

Proffsyklisten Edvald Boasson Hagen (27) ser fram til å prøve noe nytt etter fire år i Sky. Han er fra neste sesong en del av sørafrikanske MTN Qhubeka, som holder til på nivå to i sykkelsirkuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MTN Qhubeka er ikke et verdenstourlag. Det betyr at det trenger invitasjoner for å være med i storritt som Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España.

Boasson Hagen mener likevel at det ikke føles som et steg ned å gå fra Sky til MTN. 27-åringen fra Rudsbygd har skrevet under en toårskontrakt med det sørafrikanske laget.

– Jeg synes det var et riktig valg for meg. Prosjektet virker bra, og jeg gleder meg til neste år. Vi ønsker å kjøre mange av de beste rittene i verden. Jeg vil gå videre og prøve noe nytt, sa han under onsdagens pressekonferanse.

Vurdere flere lag

Lenge ble Boasson Hagen koblet til Tinkoff-Saxo. Han opplyste onsdag at han har overveid flere lag i prosessen.

– Jeg har vurdert mange verdenstourlag, blant annet Tinkoff-Saxo, Sky og flere, sa han.

MTN-lagets mest kjente rytter fra før er tyskeren Gerald Ciolek, som blant annet har vunnet Milano – San Remo og én etappe i Vuelta a España.

Sportsdirektør Douglas Ryder ser fram til å samarbeide med Boasson Hagen.

– Edvald vil bidra til å øke interessen rundt laget vårt, sa Ryder.

Tung sesong

Boasson har siden 2010 syklet for Team Sky, men han ønsket ikke å forlenge avtalen med det britiske laget.

Nordmannen vant to etapper i Tour de France i 2011, som var hans beste sesong. Året etter tok han blant annet VM-sølv på landevei, men de siste to årene har det vært mye motbakke for Boasson.

Det er ventet at han må betydelig ned i lønn i MTN Qhubeka, som ifølge TV 2 har planer om å ruste opp stallen skikkelig med ytterligere et par navn som kan gjøre det bra i klassikerne og i småkuperte ritt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus