Boasson om sitt nye lag: – Ikke et steg ned

Proffsyklisten Edvald Boasson Hagen (27) ser fram til å prøve noe nytt etter fire år i Sky. Han er fra neste sesong en del av sørafrikanske MTN Qhubeka, som holder til på nivå to i sykkelsirkuset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MTN Qhubeka er ikke et verdenstourlag. Det betyr at det trenger invitasjoner for å være med i storritt som Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España.

Boasson Hagen mener likevel at det ikke føles som et steg ned å gå fra Sky til MTN. 27-åringen fra Rudsbygd har skrevet under en toårskontrakt med det sørafrikanske laget.

– Jeg synes det var et riktig valg for meg. Prosjektet virker bra, og jeg gleder meg til neste år. Vi ønsker å kjøre mange av de beste rittene i verden. Jeg vil gå videre og prøve noe nytt, sa han under onsdagens pressekonferanse.

Vurdere flere lag

Lenge ble Boasson Hagen koblet til Tinkoff-Saxo. Han opplyste onsdag at han har overveid flere lag i prosessen.

– Jeg har vurdert mange verdenstourlag, blant annet Tinkoff-Saxo, Sky og flere, sa han.

MTN-lagets mest kjente rytter fra før er tyskeren Gerald Ciolek, som blant annet har vunnet Milano – San Remo og én etappe i Vuelta a España.

Sportsdirektør Douglas Ryder ser fram til å samarbeide med Boasson Hagen.

– Edvald vil bidra til å øke interessen rundt laget vårt, sa Ryder.

Tung sesong

Boasson har siden 2010 syklet for Team Sky, men han ønsket ikke å forlenge avtalen med det britiske laget.

Nordmannen vant to etapper i Tour de France i 2011, som var hans beste sesong. Året etter tok han blant annet VM-sølv på landevei, men de siste to årene har det vært mye motbakke for Boasson.

Det er ventet at han må betydelig ned i lønn i MTN Qhubeka, som ifølge TV 2 har planer om å ruste opp stallen skikkelig med ytterligere et par navn som kan gjøre det bra i klassikerne og i småkuperte ritt.

Personvernpolicy