Kaggestad: – Glad Boasson ikke valgte Tinkoff-Saxo

FORNØYD: Edvald Boasson Hagen har skrevet toårskontrakt med sørafrikanske MTN Qhubeka. Det synes sykkelekspert Mads Kaggestad kan være et lurt valg. Foto: NTB scanpix
FORNØYD: Edvald Boasson Hagen har skrevet toårskontrakt med sørafrikanske MTN Qhubeka. Det synes sykkelekspert Mads Kaggestad kan være et lurt valg. Foto: NTB scanpix

Tidligere proffsyklist Mads Kaggestad tror det kan være lurt av Edvald Boasson Hagen å ikke velge et sykkellag fra aller øverste hylle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

27-åringen vil onsdag ettermiddag kunngjøre at han har skrevet toårskontrakt med sørafrikanske MTN Qhubeka, som holder til på nivå to i det internasjonale sykkelsirkuset.

Valget overrasker Kaggestad litt, men samtidig tror han det er viktig for Boasson å sykle for et lag der han får sykle for egne seierssjanser.

Blant andre skal nordmannen ha vraket et tilbud fra det russiskdanske storlaget Tinkoff-Saxo.

– Jeg er glad han ikke valgte Tinkoff-Saxo. Han eieren, Oleg Tinkov, er nok ikke verdens enkleste fyr å forholde seg til. Det er heller ikke lett å skulle sykle på lag med (Alberto) Contador og (Peter) Sagan. Det ville blitt vel så vanskelig som i Sky med tanke på å få sykle for egne sjanser, sier TV 2-ekspert Kaggestad til NTB.

Bakgrunn: Boasson valgte sørafrikansk lag

Trivsel foran lønn?

Boasson har vært Sky-rytter siden 2010, men ønsket ikke å forlenge med britene etter årets sesong. Trolig får karrieren et løft med et miljøskifte.

– Det har vi sett at det gjør for mange. Blant annet er trivsel viktig. Edvald er litt bohem og en fyr som må trives i omgivelsene. Jeg tror ikke at stemningen i Sky er så god lenger, sier Kaggestad.

Han tror Boasson må vente seg litt lavere lønn i sitt nye og langt mindre meritterte lag.

– Jeg vil tro at det er litt dårligere fastlønn enn i Sky. Jeg kjenner ikke detaljene der, men ryktene sier at han var blant de best betalte. Samtidig får han kanskje noen bonusordninger (i MTN).

Satser

Kaggestad beskriver MTN Qhubeka som en litt spesiell historie innen sykling. Om det får delta i storritt som Tour de France neste år, blir det som første lag fra Afrika på det nivået.

– Qhubeka er en veldedig organisasjon som samler inn sykler til barn i Afrika slik at de skal komme seg lettere til skolen. Det gir positive assosiasjoner. Det kan hende de kommer til å ta steget opp på verdenstournivå også. De har økonomiske muskler til det, sier han.

– Det er gambling av Edvald å velge et lag i en lavere divisjon som er avhengig av invitasjoner til de største rittene. Vi vet jo at Edvald ønsker å prestere på øverste nivå, og det er det han er hentet for å gjøre.

– Slik sett er de er nok ganske trygge på å få være med (i Touren), fortsetter Kaggestad.