Høgmo vil mer Norge rundt

Per Mathias Høgmo ser for seg A-landskamer i Bergen og Trondheim i framtiden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Per Mathias Høgmo ser for seg A-landskamer i Bergen og Trondheim i framtiden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Per-Mathias Høgmo vil ta med A-landslaget nærmere folket. Kanskje får bergensere og trøndere snart besøk av herrelandslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor høst spilte Norge mot Skottland i Molde, og onsdag venter De forente arabiske emirater i Stavanger.

Kvalifiseringskampene skal spilles på Ullevaal, men privatkampene kan i større grad bli flyttet ut av hovedstaden.

– Det var en utrolig glede å være i Molde på et fullsatt stadion mot Skottland i fjor høst. Det var en fantastisk ramme rundt den kampen. Det ryktes om godt salg i Stavanger. Denne type kamp, altså utenfor kvalik, er en god idé som vi kanskje kan forfølge videre, sier Høgmo til NTB.

Les også: Få overraskelser i Høgmos Italia-tropp

Første på Viking stadion

– Du åpner for at landskamper spilles i Bergen og Trondheim?

– Ja, det kan være. Det var også flere andre som hadde lyst å skape engasjement i sin by denne gangen. Det er positivt, sier Høgmo.

For første gang spiller A-landslaget på Viking stadion i Stavanger. Det er for øvrig tiende gangen at herrelandslaget spiller landskamp i Stavanger (og Rogaland).

Les også: Fagermo ville ofret EM for nye Norge

Håper på over 10.000

Tidligere har Viking vært vertskap for kvinne- og U21-landskamper.

– Det er solgt 5500 billetter, og vi har et håp og et mål om 10.000-12.000. Interessen er god, også fordi Yann-Erik de Lanlay og André Danielsen er med fra Viking. I tillegg til Jone Samuelsen (Odd) og Rune Almenning Jarstein (Hertha), som publikum kan få et gjensyn med, sier Vikings kommunikasjonssjef Ole Askeland til NTB.

– Og mange er nysgjerrige og vil se Martin Ødegaard, som ligger an til å bli tidenes yngste landslagsdebutant, fortsetter Askeland.

Les også: Høgmo: - Godt mulig at Ødegaard får spilletid mot Emiratene

Kjellsen-rekord ryker

Ødegaard er bare 15 år gammel. Han blir tidenes yngste norske landslagsspiller om han slipper til i Jåttavågen onsdag kveld.

Da ryker nemlig Tormod Kjellsens rekord fra 1910. Ødegaard setter dermed ekstra piff i en privatlandskamp hvor hjemlige spillere skal testes før høstens EM-kvalik.