Deila: – Det vil være som julaften

Ronny Deila søker en rask bedring med uthvilte spillere i tirsdagens viktige mesterligakamp. (Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB scanpix)
Ronny Deila søker en rask bedring med uthvilte spillere i tirsdagens viktige mesterligakamp. (Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB scanpix)

Celtic-manager Ronny Deila legger ikke skjul på at en drøm går i oppfyllelse dersom laget hans kvalifiserer seg for høstens mesterliga.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det slovenske mesterlaget Maribor gjester Celtic Park til returkamp i siste kvalifiseringsrunde tirsdag. Celtic er favoritt etter å ha spilt 1-1 på bortebane i forrige uke.

Deila vil imidlertid ikke legge unødig press på sine elever.

– Vi har alt å vinne og en god sjanse til å nå mesterligaen. Vi må gjøre det vi kan for å gripe den sjansen, sa Celtic-manageren på mandagens pressekonferanse.

– Det vil være en drøm som går i oppfyllelse å spille i mesterligaen – fotballens høyeste nivå. Det blir som julaften og alt annet på samme tid, tilføyde han.

Må slå tilbake

I helgen ble det et skuffende 0-1-tap på bortebane mot Inverness i ligaen. Da skiftet Deila ti spillere i startoppstillingen for å gi noen av stjernene hvile.

Forhåpentligvis vil det gi effekt mot Maribor.

– Det var mange endringer i laget (mot Inverness), og det fungerte ikke slik jeg ønsket. Spillerne vil ikke ha noen problemer med å løfte seg. Vi har en ny hjemmekamp nå, og vi vil slå tilbake på tirsdag, sa Deila.

Tirsdag håper han å få god hjelp av et fullsatt Celtic Park.

– Jeg gleder meg til kampen med fullsatt stadion og en utrolig atmosfære. Vi skal gjøre vårt for at stemningen skal bli enda et hakk bedre, sa telemarkingen.

Optimisme i Maribor

Mange har pekt på at Deila bør forsterke mannskapet sitt før overgangsvinduet stenger mandag i neste uke. Celtic-manageren bekrefter at det jobbes hardt med akkurat det.

– Vi har en uke igjen og håper å sikre oss et par spillere. I øyeblikket er det likevel ikke noe som er klart, sa han.

Blant spillerne som kan skyte Celtic til mesterligaens lukrative gruppespill, er den innleide Cardiff-spissen Jo Inge Berget. Han har stor tro på at laget går videre.

– Vi fikk et godt resultat på bortebane. Nå er det opp til oss å fullføre jobben hjemme, sier Berget.

Mens Celtic tapte i helgen, opplevde Maribor suksess i hjemlig liga. 3-0-seieren over Zavrc løftet laget til annenplass i serien og ga selvtillit inn mot oppgjøret i Skottland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus