Få overraskelser i Høgmos Italia-tropp

Per-Mathias Høgmo nøyde seg med 18 spillere da han mandag presenterte uttaket til landskampene mot England og Italia. 15-åringen Martin Ødegaard er foreløpig ikke med i troppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene lille overraskelsen i troppen var Håvard Nielsen, som har vist fine takter i Eintracht Braunschweig den siste tiden.

Troppen skal utvides med fem til seks spillere etter kampen mot Forente arabiske emirater i Stavanger onsdag. Blant andre skal Høgmo ha inn en ny midtstopper.

– Vi spiller en kamp onsdag, og jeg vil dessuten ha med meg helgens runde i internasjonal fotball før jeg tar ut den endelige troppen, forklarte Høgmo.

Ødegaard-sjanse?

Etter «ligalandslagets» kamp mot Forente Arabiske Emirater møter Norge England på Wembley onsdag i neste uke. EM-kvalifiseringen starter mot Italia på Ullevaal stadion 9. september.

Til onsdagens kamp er Strømsgodsets stortalent Martin Ødegaard (15) med. Han er ikke blant de 18 uttatte til kampene mot England og Italia.

– Martin er en av dem som har muligheten. I utgangspunktet vil han være på U21-arenaen framover, men jeg holder døren åpen, sa Høgmo.

Kapteinsdiskusjon

Norge forbereder seg til EM-kvalifiseringen uten mangeårig kaptein og forsvarsgeneral Brede Hangeland. Under mandagens pressekonferanse fikk Høgmo spørsmål om hvem han vurderer som ny kaptein.

– Godt spørsmål. Vi kommer til å bruke god tid på den diskusjonen. Vi har definitivt noen spennende kandidater, sa landslagssjefen.

Personvernpolicy