Barcelonas kjøpestopp opprettholdt

STORKJØP: Barcelona har kjøpt Luis Suárez i sommer, men får ikke hente flere spillere under overgangsvinduene i januar og neste sommer. (Foto: Gustau Nacarino / Reuters / NTB scanpix)
STORKJØP: Barcelona har kjøpt Luis Suárez i sommer, men får ikke hente flere spillere under overgangsvinduene i januar og neste sommer. (Foto: Gustau Nacarino / Reuters / NTB scanpix)

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har avvist Barcelonas anke mot å nekte klubben å signere nye spillere i to overgangsvinduer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekreftet FIFA på sitt nettsted onsdag. Dermed kan ikke Barcelona styrke stallen i januar eller neste sommer. Forbudet gjelder både spanske og utenlandske spillere. Også anken til Spanias fotballforbund er blitt avvist.

Siden katalanerne anket FIFAs avgjørelse fra april, kunne klubben kjøpe spillere i det inneværende overgangsvinduet. Luis Suárez ble i sommer hentet fra Liverpool for 750 millioner kroner.

Mange inn

I tillegg har Barcelona hentet midtbanedirigenten Ivan Rakitic og forsvarsduoen Jérémy Mathieu og Thomas Vermaelen. Også keeperplassen er blitt styrket med Marc-André Ter Stegen og Claudio Bravo.

Barcelona og Spanias fotballforbund ble i april straffet for regelbrudd tilknyttet overganger for ti utenlandske spillere under 18 år i perioden 2009 til 2013.

Ifølge FIFAs regelverk kan spillere kun flyttes internasjonalt når de er over 18 år, med unntak av tre begrensede omstendigheter som først må vurderes av et av FIFAs underutvalg.

Anker til CAS

Barcelona var onsdag raskt ut med å varsle at klubben trekker saken inn for Idretts voldgiftsrett (CAS).

– FC Barcelona vil fortsette å forsvare sine interesser, meddelte klubben etter at anken ble avslått.

Som for fire måneder siden er Barcelona ilagt 3 millioner kroner (450.000 sveitserfranc) i bot og fått 90 dager til å sørge for at alle de mindreårige spillerne i klubben tilfredsstiller FIFAs krav.

Spanias fotballforbund er på sin side ilagt en bot på 3,4 millioner kroner for sin rolle i overgangene.

Personvernpolicy