Eggen: – RBK er livredd min kunnskap

LEGENDE: Nils Arne Eggen kommer snart med ny bok. (Arkivfoto: NTB scanpix)
LEGENDE: Nils Arne Eggen kommer snart med ny bok. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen (72) mener han aldri fikk et ordentlig svar på hvorfor han ikke fikk fortsette som trener i klubben etter 2010-sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VG byr den nye boken «I skyggen av Eggen» på flere RBK-avsløringer.

Der kommer det blant annet fram at Eggen tror det var noe ved hans person som førte til at han ikke fikk fortsette i trønderklubben etter seriegullet for fire år siden.

– Jeg tror det skyldes redsel for de endringene jeg ville ha foretatt i klubben, ut fra hvordan jeg mener Rosenborg skal drives. Svaret ligger nok i at ledelsen i Rosenborg Ballklub er livredd for min kunnskap, sier Eggen i boken.

– Skapte ikke selvtillit

Nåværende styreleder i RBK, Ivar Koteng, mener det var Eggens manglende folkeskikk for omgivelsene i klubben som felte ham.

– Svakheten med Nils Arne Eggen var at han ikke greide å skape en trygghet rundt seg, slik at folk fikk bygget opp sin kompetanse og selvtillit. Han visste jo best bestandig, sier Koteng, ifølge VG.

Les også: Johnsen håper på Eggen-comeback i Rosenborg

Kritikk

I boken, skrevet av Adresseavisen-journalist Birger Løfaldli, er det flere framtredende RBK-skikkelser fra nyere tid som er svært kritisk til måten Eggen oppførte seg på etter at han gikk av som trener i 2002.

– Nils Arne Eggen er jo blitt sjuende far i huset, noe han ikke skulle bli, sier tidligere RBK-trener Per Joar Hansen i boken.

Hansen hadde sin første periode som Rosenborg-trener i 2005. Den gang skulle Eggen være hans konsulent, men han følte 72-åringen tok for mye oppmerksomhet og satte ham i skyggen.

Les også: Nils Arne Eggen kan bli RBK-trener igjen

Personvernpolicy