For en nedtur

Vegard Forren og Molde fikk det blytungt mot Zorya Luhansk på hjemmebane.

Flere gode sjanser ble misset, men det hele ble toppet da Vegard Forren bommet på straffe etter 87 minutter. Med scoring der ville Molde vært oppe i 2-1-ledelse og med det vært videre.

Les detaljert referat fra kampen

Zorja slo tilbake etter straffemissen. Og det var Forren som igjen havnet i begivenhetenes sentrum. Et innlegg fra venstre gikk gjennom Molde-feltet, via Forren og i mål. Ukrainerne tok ledelsen og gjorde det nærmest umulig for Molde å komme tilbake.

På overtid fikk Molde en mulighet til å redde uavgjort i oppgjøret, uten at det ville sendt dem videre. Innbytter Mohamed Elyounoussi klarte ikke å ta vare på muligheten og bommet på straffen.

Med 1-1 til pause var lagene like langt. Oppgjøret i Ukraina for en uke siden hadde blitt blåst av med de samme sifrene, noe som gjorde at det gikk mot ekstraomganger en lang stund i Molde.

Mot slutten av oppgjøret tok det seg imidlertid opp og avgjørelsen falt. Vegard Forren scoret selvmål etter 87 minutter etter et Zorja-innlegg fra venstre. Midtstopperen måtte skuffet se at ballen trillet inn i nettmaskene og at ukrainerne hadde skaffet seg en ledelse det skulle bli vanskelig å gjøre noe med.

Bom, bom, bom

Like før hadde Forren bommet på et straffespark. Derfor var det kanskje ekstra bittert for 26-åringen at det var nettopp han som sørget for Zorjas avgjørende scoring – og med det sendte Molde ut av europaligakvalifiseringen.

Gjennom hele annen omgang hadde Molde vært klart best. Både Harmeet Singh, Daniel Chima Chukwu og Mohamed Elyounoussi var nær scoringer. Det ville seg bare ikke.

På overtid fikk Molde en alle tiders mulighet til å i det minste redde uavgjort i kampen, selv om det ikke ville gitt dem avansement. Nevnte Elyounoussi gikk fram på Moldes annet straffespark i kampen. Også han bommet.