Flo: – Nielsen er rett mann for Godset

David Nielsen får fortsette som Strømsgodset-trener. (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)
David Nielsen får fortsette som Strømsgodset-trener. (Foto: Audun Braastad / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter to måneder som trenervikar i Strømsgodset, fikk David Nielsen (37) onsdag jobben permanent. Kontrakten strekker seg 3,5 år fram i tid.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nielsen tok fatt på sine første treneroppgaver på Marienlyst allerede for et halvt år siden. På det tidspunktet hadde Strømsgodset allerede lagt en plan for danskens videre karriere i klubben. Onsdag ble planen satt til livs.

– Helt siden han kom har det vært tenkt at han kunne ta over trenerjobben etter Ronny Deila. Han er rett mann for Strømsgodset, sier sportslig leder Jostein Flo i Godset til NTB.

– Hele klubben er fornøyd med at vi har fått til en langtidskontrakt med David, tilføyer daglig leder Erik Espeseth.

Motivert

Etter å ha vært assistent i omtrent et halvt år, tok danske Nielsen over trenerjobben i Strømsgodset da Deila forlot den regjerende seriemesteren til fordel for Celtic i juni. I to måneder har 37-åringen ledet drammenserne.

– Selvfølgelig føles det behagelig. Jeg er glad og stolt. Jeg er motivert og har en klar tanke om hvordan vi skal spille, sier Nielsen til klubbens nettsted.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han innrømmer at han har følt seg presset som vikartrener.

– Det er sunt med press. Jeg føler at vi har hatt det riktige fokuset helt siden jeg fikk ansvaret. Jeg har ikke troen på kortsiktige løsninger, sier den tidligere Nest-Sotra-treneren.

En selvfølge

Strømsgodset kunne velge blant trenere helt i toppsjiktet da klubben skulle erstatte Deila permanent. Men for drammenserne var det ikke viktig at treneren har eliteserieerfaring fra før.

– Det sier seg selv hvorfor vi ansetter Nielsen. Han har fått en bra periode her allerede og er en meget lovende trener. Han er også en meget lovende trenertype. Vi er sikre på at han er det riktige valget for oss, sier Flo.

– Vi overbeviste hverandre for lenge siden, legger han til.