– Uenigheter truer VM-drømmen

Northugs representasjonsavtale med skiforbundet er usikker, i år som i fjor. Her fra Coop-stand på Norway Cup i går. Foto: NTB Scanpix
Northugs representasjonsavtale med skiforbundet er usikker, i år som i fjor. Her fra Coop-stand på Norway Cup i går. Foto: NTB Scanpix

Petter Northugs sponsoravtaler er på kollisjonskurs med skiforbundet. Alle forhandlingsmøter er utsatt på ubestemt tid, melder Adresseavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag sto Petter Northug på stand for sin private hovedsponsor Coop. I løpet av den kommende langrennssesongen får han derimot trolig langt mindre anledning enn tidligere til å profilere Coop , siden skiforbundet nå har strammet inn på regelverket for utøvernes private sponsorer.

Northug har fortsatt ikke signert representasjonsavtalen som må være på plass for å sikre deltakelse i verdenscup og VM i Falun, og lite tyder på at en signering er nært forestående. Alle møter om saken er utsatt, skriver Adresseavisen.

– Vi hadde planlagt noen møter, men valgte å utsette dem på ubestemt tid. Det har ikke skjedd noe i saken, sier langrennssjef Åge Skinstad til avisen.

Langrennssjefen opplyser at han ikke har hatt kontakt med Northugs manager på en måned.

Les også: Bjørgen: – Northug får ikke min sympati

– Helt uaktuelt

Innstrammingen i reglene har bakgrunn i at skiforbundets sponsor Spar er en direkte konkurrent til Coop. Dermed vil ikke forbundet gi Northug dispensasjon til å bruke klær med Coop-logo i løpet av sesongen, slik han fikk i fjor.

– Innenfor den avtalen vi har, og den perioden som han skal representere, så er det helt uaktuelt at han representerer konkurrenter av Norges Skiforbunds sponsorer, sa Skinstad til TV 2 tidligere i år.

Northug-manager Are Langås opplyser at Northug ønsker å gjennomføre samme opplegg som under fjorårssesongen. Det innebar to perioder midt i sesongen der han fikk profilere Coop.

Les også: Landslagstreneren får ikke tak i Northug

Regner med løsning

På dette tidspunktet i fjor hadde Northug heller ikke signert noen representasjonsavtale. Enigheten kom ikke før 13. november, bare to uker før verdenscupen startet.

Da var forhandlingsklimaet et annet. Northug hadde vunnet verdenscupen 2012/2013, tatt tre VM-medaljer og ønsket å satse utenfor landslaget. En sykdomspreget oppladning før 2014-sesongen ga svake prestasjoner i verdenscup og Sotsji-OL, toppet med en mye omtalt fyllekjøring i mai.

Northugs manager virker ikke særlig bekymret for utfallet av forhandlingene.

– Vi fikk til en veldig fin løsning i fjor og det regner jeg med vi også gjør i år. Det er jo ingen som er interessert i at det norske folk ikke skal få se Petter i Falun, sier manager Langås til Adresseavisen.

Les også: Northug hemmelighetsfull om egen form

Video: Northug om formen: - Husker ikke om den er på høyde med mitt beste

Personvernpolicy