Bergs Legia kjørte over Celtic

Ronny Deila fikk et tøft møte med internasjonal toppfotball i mesterligakvalifiseringen onsdag. Henning Berg og Legia Warszawa kjørte over skottene og vant 4-1.

To scoringer i kampens siste åtte minutter gjør at Celtic har en meget vrien oppgave foran seg i returkampen neste uke.

– Jeg er stolt av laget mitt. Det er morsomt å se et polsk lag spille slik i en så viktig kamp. Det var en stor kveld og jeg er glad for å kunne smile igjen, sa Henning Berg.

Legia bommet på to straffespark og Berg kan være irritert. For det burde blitt mer. Celtic spilte med ti mann i over en omgang.

Se fyldig referat fra «det norske oppgjøret»

– Fryktelig skuffet

Dette var i første kamp i tredje kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Legias stjerne, midtbanemannen Miroslav Radovic, scoret begge sine mål før pause.

Deila kan ikke være tilfreds med forsvarsspillet ved de anledningene. Celtic var rustne og mistet ballen i farlige områder. Men det var sterkt å holde såpass stand etter at Efe Ambrose ble utvist like før pause.

– Jeg er fryktelig skuffet. Vi startet bra og fikk det første målet, men så begynner vi å miste ballen enkelt. Vi gir bort sjanser. Jeg er skuffet over at vi ikke holder oss samlet som et lag. Jeg er utrolig skuffet, sa Deila etter kampen.

Callum McGregor gjorde 0-1 etter bare åtte minutter. Da jublet en treningstøykledd Deila. Rett ved siden av ham deppet Berg i dress og blankpussede sko. Enn så lenge.

Bortemål

Legia våknet og var farlige med sine angrep. Etter en snau time bommet Legia på straffe. Ivica Vdoljak skjøt utenfor. Den missen kan bli uhyre kostbar. En ny straffebom kom like før slutt. Da reddet keeper. På tampen av oppgjøret ble det svært ampert og flere spillere havnet i klammeri med hverandre.

– Det er uvanlig å bomme på to straffepark, men vi gravde oss ikke ned av den grunn, sa Berg om straffemissene.

Celtics bortemål blir kanskje viktig. 3-0 til skottene hjemme snur alt. Følelsen er at Celtic vil gå solid fram med onsdagen i kroppen. Skottene har med unntak av dobbeltoppgjør mot svake Reykjavik, ikke spilte tellende kamper siden mai.

Her bommer Ivica Vdoljak én gang:

Her bommer Ivica Vdoljak en gang til:

Stort innrykk?

Deila overrasket mange ved å kaste Jo Inge Berget rett inn i startoppstillingen. 23-åringen ble hentet fra Cardiff på lån mandag kveld, og han hadde bare en trening med Celtic i kroppen. Stefan Johanson var som vanlig med i førsteelleveren hos skottene.

Sammenlagtvinneren går til det siste cuphinderet før gruppespillet. En plass blant de 32 utvalgte lagene gir UEFA-inntekter på kloss opp mot 100 millioner kroner.

Returkampen spilles neste uke på rugbybanen Murrayfield i Edinburgh. Det er Skottlands største idrettsarena med plass til 67.000 tilskuere.

Celtics hjemmebane er booket opp med samveldelekene. Trolig er opp mot 50.000 på tribunene når Legia kommer på besøk, selv om kampen går langt unna Glasgow.

Den polske klubben har ikke kvalifisert seg for skikkelig mesterliga siden 1996. I vår styrte Berg Legia til klart seriemesterskap i løpet av fem måneder som sjef.