Fotballekspert skeptisk til Liverpool-kjøpene

Adam Lallana (rød) er god, men ikke veldig god, ifølge Tor-Kristian Karlsen. (Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth / NTB Scanpix)
Adam Lallana (rød) er god, men ikke veldig god, ifølge Tor-Kristian Karlsen. (Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth / NTB Scanpix)

Fotballekspert og -rådgiver Tor-Kristian Karlsen har klare meninger om hvilke engelske klubber som så langt har gjort det best og dårligst på overgangsmarkedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fortsatt en stund til overgangsvinduet i Europa stenger, men allerede har mange klubber både solgt og kjøpt for gigantiske summer.

– Klubben har gjort en veldig bra jobb. Ikke bare på grunn av spillerne vi har hentet, men fordi vi har gjort det på rekordtid. Vi er ferdige nå, sa Chelsea-sjef José Mourinho tidligere denne måneden.

Og med nye navn som Diego Costa, Cesc Fàbregas og Felipe Luis inn på Stamford Bridge, er ekspert og rådgiver Tor-Kristian Karlsen enig med Mourinho i at London-klubben har gjort en god jobb.

– Det ser veldig bra ut med de signeringene de har gjort. Costa kan dekke et behov som Chelsea har framover. Felipe Luis og Fàbregas må trekkes fram også. I tillegg har de (Thibaut) Courtois, som er blant verdens beste keepere, sier den tidligere talentspeideren til NTB.

Les også: Liverpool mister nykommer med skade

Spørsmålstegn

For Karlsen er det ingen tvil om at Chelsea har kommet best ut av overgangsvinduet så langt. Blant de lagene som er ventet å kjempe i toppen av Premier League, er han derimot usikker på Liverpool.

– Liverpool blir spennende å følge. Jeg tror det skal bli vrient for dem uten Luis Suárez i år. Bare Cristiano Ronaldo og Lionel Messi kan gjøre noe bedre individuelt enn det han gjør, sier Karlsen.

Etter at Suárez gikk til Barcelona har Liverpool hentet inn flere nye ansikter.

– De har hentet blant andre Adam Lallana, Rickie Lambert og Lazar Markovic, men de er bare OK signeringer. Av topp fem-lagene i Premier League er det nok Liverpool jeg setter spørsmålstegn ved. De skal tross alt spille mesterliga også, sier fotballrådgiveren.

Les også: Lundekvam fortviler over Southamptons salgsfest

Tett i toppen

Karlsen vil ikke tippe noe utfall av den kommende sesongen. Han tror de fleste er innforstått med at Chelsea og Manchester City vil være helt i toppen også i år.

City slo Liverpool med to poeng i fjor. Chelsea var ytterligere to poeng bak.

– Alle de fem som forventes å krige i toppen av Premier League har hentet spillere. Det blir vanskelig å tippe utfallet av ligaen i år også. Det virker som om de tre lagene i rødt – Liverpool, Manchester United og Arsenal – har innsett at de to i blått er såpass gode at de må forsterke lagene, sier Karlsen.

Manchester City har føyet keeperen Willy Caballero, midtbanemannen Fernando og forsvareren Bacary Sagna til spillertroppen i sommer.

Personvernpolicy