Lundekvam fortvilet over Southamptons salgsfest

Rickie Lambert er en av flere Southampton-spillere som klubben har solgt i sommer. (Foto: AP Photo/Sang Tan / NTB Scanpix)
Rickie Lambert er en av flere Southampton-spillere som klubben har solgt i sommer. (Foto: AP Photo/Sang Tan / NTB Scanpix)

Nok er nok, sier den tidligere Southampton-klippen Claus Lundekvam om spillerflukten som har gitt klubben nesten 1 milliard kroner i inntekter i sommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lundekvam spilte fra Southampton fra 1996 til 2008 og er nå fotballekspert i TV 2. Han følger gamleklubben tett og er ikke bare fornøyd med alle salgene «Saints» har gjort i det gjeldende overgangsvinduet.

– Jeg er litt fortvilet over at de har solgt så mange sentrale spillere. Slik det ser ut nå, blir det vanskelig å forsvare 8.-plassen i Premier League, sier han til TV 2.

Flere viktige bidragsytere fra sist sesong er forsvunnet. Rickie Lambert, Adam Lallana, Dejan Lovren (alle Liverpool), Callum Chambers (Arsenal) og Luke Shaw (Manchester United) hadde en samlet prislapp på rundt milliarden.

Les også: Liverpool betaler 200 millioner kroner for Southampton-spiller

– Bør handle

Samtidig skal det være fare for at eks-manager Mauricio Pochettino lokker Jay Rodriguez og Morgan Schneiderlin over til Tottenham.

– Jeg synes at nok får være nok. Det er ekstremt viktig at klubben nå klarer å holde på Schneiderlin og Rodriguez, sier Lundekvam.

I det minste har Southampton sikret seg solid kjøpekraft. Inn er de offensive spillerne Graziano Pelle og Dusan Tadic kommet. Lundekvam håper på flere kjøp.

– Det er penger nok til å styrke laget vesentlig. Det bør i hvert fall komme to rutinerte og gode spillere før sesongen sparkes i gang, sier den tidligere midtstopperen.

Les også: Liverpool-nykommer mister sesonstarten

Personvernpolicy