United nær finalen van Gaal ikke ønsker

Manchester United slo Inter på straffer i nattens kamp i USA og er nesten klare for finale i turneringen International Champions Cup.
Manchester United slo Inter på straffer i nattens kamp i USA og er nesten klare for finale i turneringen International Champions Cup.

Manchester United slo tirsdag Inter på straffer og er ubeseiret under manager Louis van Gaal. Det er ikke nederlenderen nødvendigvis så begeistret for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Van Gaal har flere ganger kritisert lengden på Uniteds sesongoppkjøringsturné i USA. Han mener laget burde vært tidligere hjemme i England og ønsket i mindre grad å bli utsatt for jetlag og lange flyturer.

Nå kan det se ut som om oppholdet i statene blir forlenget noen dager. Dersom United tar gruppeseieren i treningsturneringen «International Champions Cup», venter finale i Miami 4. august.

Etter onsdagens triumf virker det svært sannsynlig. United fører an to poeng foran Inter og Roma og trenger dermed «kun» å holde Real Madrid til uavgjort i ordinær tid i siste kamp.

Les også: Gerrard: – Liverpool kan vinne i år

Ny «smultring»

Samtidig er det viktig for van Gaal å teste ut laget, se hvilke spillere som fungerer sammen og ta med seg resultater som gir selvtillit. Nederlenderen virket svært fornøyd etter 0-0-kampen som til slutt ga seier 5-3 i straffesparkkonkurranse.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg synes vi spilte den klart beste kampen av de tre vi har spilt så langt. Motstanderen hadde bare ett skudd på mål.

Darren Fletcher scoret på det avgjørende straffesparket etter at Inters Marco Andreolli hadde dunket ballen i tverrliggeren.

– Fletcher traff stolpen da vi trente på straffer, så det var også litt flaks. Men jeg synes vi fortjente seieren, sa van Gaal.

Les også: Giggs sammenligner Van Gaal med Ferguson

Flere lyspunkter

United-sjefen avslørte at han er på leting etter forsvarsspillere, men at han er fornøyd med det han har sett defensivt i USA. Laget har holdt nullen i to av tre kamper.

Tirsdag fikk blant andre Shinji Kagawa og Wilfried Zaha, spillere som fikk lite spilletid under David Moyes, sjansen til å vise seg fram. Van Gaal virket fornøyd med det meste.

– Jeg kjenner ham (Kagawa) fra Borussia Dortmund, og der spilte han i nummer 10-posisjonen. Jeg ville prøve ham i flere posisjoner i vårt system, og nå ga jeg ham sjansen som tier. Han gjorde det mye bedre enn i de første to kampene. Jeg var også fornøyd med Wilfrieds prestasjon, men han har mye konkurranse fra de andre spissene.

Les også: Liverpool hamstrer Southampton-spillere

Shaw-vending

Van Gaal var før Inter-møtet kritisk til backtalentet Luke Shaws fysiske form og sendte ham på ekstratrening. Da Reece James pådro seg en skade kort tid før kampen, fikk Shaw likevel sjansen.

– Luke jobber veldig hardt. Jeg spurte ham til tross for en veldig tung økt på morgenen om han ville spille, og jeg synes han gjorde det virkelig bra, roste van Gaal.

United neste kamp spilles mot Real Madrid søndag.

Personvernpolicy