Bjørgen: – Northug får ikke min sympati

Marit Bjørgen og Petter Northug, sammen på pressebrief i 2011. Foto: Anders Wiklund / NTB scanpix.
Marit Bjørgen og Petter Northug, sammen på pressebrief i 2011. Foto: Anders Wiklund / NTB scanpix.

I et intervju med svenske Expressen sier Marit Bjørgen at hun synes synd på Petter Northug som person, men at hun synes fyllekjøringen i mai var helt uakseptabel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Petter kommer aldri til å få noen sympati fra meg for det han gjorde, sier Bjørgen til Expressen.

Det var 4. mai i år at Petter Northug krasjet mens han kjørte i beruset tilstand for deretter å stikke av fra ulykkesstedet. I etterkant har han måttet tåle tøff kritikk fra det norske folk, mediene og flere personer i og rundt langrennsmiljøet. Marit Bjørgen ser at presset på Northug har vært enormt.

– Det er klart at Petter har fått ekstra mye kjeft fordi han er en offentlig person. Det kan jo kjennes urettferdig. Og jeg synes synd på Petter som person.

– Bare et menneske

– Hvorfor?, undrer Expressens journalist.

Petter Northug kjørte i fylla med en kamerat og stakk av fra stedet etter at han krasja. Kameraten ble skadet og ble sittende igjen i bilen. Foto: Henrik Sundgår/Nyhetstips.no. Petter Northug kjørte i fylla med en kamerat og stakk av fra stedet etter at han krasja. Kameraten ble skadet og ble sittende igjen i bilen. Foto: Henrik Sundgår/Nyhetstips.no.

– Jeg tror ikke han alltid har hatt det så lett. Jeg har sett livssituasjonen han lever i, presset som er på ham. Jeg har sett hvor tøft han har hatt det med å leve under det trykket, selv om situasjonen delvis er selvpåført. Han er bare et menneske som alle oss andre, sier Bjørgen.

Hun tror ikke at forholdet mellom henne og Northug kommer til å forandre seg som følge av oppstyret de siste månedene: – Nei, det tror jeg ikke.

Personvernpolicy