Giggs sammenligner van Gaal med Ferguson

Manchester United-sjef Louis van Gaal har raskt satt seg i respekt hos klubblegenden Ryan Giggs. (Foto: Nigel Roddis / Reuters / NTB scanpix)
Manchester United-sjef Louis van Gaal har raskt satt seg i respekt hos klubblegenden Ryan Giggs. (Foto: Nigel Roddis / Reuters / NTB scanpix)

Manager Louis van Gaal har raskt markert seg i Manchester United på en måte som minner om Alex Ferguson, ifølge klubblegenden Ryan Giggs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Giggs, som nå er assistent under van Gaal, sier ifølge The Guardian at nederlenderen har samme aura som Ferguson, mannen som er tidenes mest suksessrike manager i engelsk fotball.

United er for øyeblikket i USA, der van Gaal gjorde kampdebut med imponerende 7-0 over MLS-laget Los Angeles Galaxy.

– De har en aura ved seg. Det kommer fra suksessen de har hatt. De forlanger respekt og respons fra spillerne, sier Giggs om van Gaal og eksmanageren Ferguson.

Nøye

– På den korte tiden jeg har jobbet med ham (van Gaal), har jeg kunnet se hvorfor han har vært en suksess. Han har innvirkning. Han ønsker at alt skal være riktig fra første minutt av treningen til det siste. Alt vi har jobbet med var fra oppskriften han sendte fra VM, hvert minutt i hver økt er fastlagt. Og nå har han tatt over, sier Giggs.

Giggs spilte 23 sesonger under Alex Ferguson og var med på hele United-oppturen på 1990- og 2000-tallet. Det er tydelig at han har forhåpninger om at Louis van Gaal skal føre klubben til mer suksess etter den vonde sesongen under David Moyes.

Sterk CV

– Han har en unik måte å lære fra seg på. Det er nydelig å se og en flott erfaring for meg og spillerne. Det er ganske enkelt: Om du gjør en feil, sier han ifra, og om du gjør noe bra, sier han ifra. Du vet hva du gjør galt, og du vet hva du gjør riktig, forteller waliseren som også avslører at van Gaal benytter mer trening med ball enn forgjengerne gjorde.

– Det er bra, og spillerne nyter det. Det er kanskje litt annerledes enn hva de er vant til, men det er en annerledes manager med andre tanker og en annen filosofi. Vi har jobbet mye med ballen. Det er en filosofi manageren tror på og som han har hatt mye suksess med. CV-en hans snakker for seg selv.

Van Gaal ledet nylig Nederland til bronse i fotball-VM. Han har vunnet ligaen med både Ajax, Alkmaar, Barcelona og Bayern München.

Personvernpolicy