Dansk dobbel stoppet Aalesund

Aalesunds debutant El Mehdi Karnass (t.h.) ligger på bakken i eliteseriekampen mellom Sarpsborg og Aalesund på Sarpsborg stadion tirsdag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Aalesund er i kjempeproblemer og på vei ned i bunnstriden. Sarpsborg slo til på hjemmebane og vant 3-2 tirsdag.

Tapet gjorde at AaFK falt til kvalplass og byttet posisjon med Haugesund.

Hjemmelaget avgjorde alt i 1.-omgangen og rett etter pause. Danske Claes Phillip Kronberg scoret to av de tre målene. 2-0 var en liten perle av et hardt skudd oppe i nettaket.

Sarpsborgs ledermål kom ved Martin Thømt Jensen. Det kan han være stolt av. Midtstopperen tok seg opp på banen og skrudde et skudd inn i lengste hjørne.

Peter Orry Larsen reduserte til 1-3 etter 62 minutter. Det ble med det for AaFK inntil Mos Abdellaoue reduserte etter 89.45.

Dermed ble det også full spenning i fem tilleggsminutter.

Fall

Aalesund ble nummer fire i eliteserien i fjor. Etter det ble lagets angrepsess Abderrazak Hamed-Allah solgt til kinesiske Guangzhou, men sammenlappingen kan ikke bare forklares med det.

Sarpsborg kan ha tatt et langt steg mot ny kontrakt. Det er hele ni poeng ned til nedrykksplass (Brann 12).

Østfoldingene får til svært mye uten en fet lommebok. Klubben kjøper, låner og selger smart.

Spissen Aaron Samuel skaffet flere millioner kroner i inntekter etter at han reiste til Kina i sommer.

Sarpsborg møter overkommelig motstand i sine to neste kamper (Bodø/Glimt og Haugesund).

For Aalesund venter Lillestrøm og Bodø/Glimt de neste ukene, og begge spilles hjemme i Ålesund. Der må det ganske enkelt minst tre poeng til.