Djupvik har hjulpet Northug

Morten Aa Djupvik ønsker ikke fortsette samarbeide med Petter Northug. Foto: NTB scanpix.
Morten Aa Djupvik ønsker ikke fortsette samarbeide med Petter Northug. Foto: NTB scanpix.

Den tidligere landslagstreneren Morten Aa Djupvik har samarbeidet med Petter Northug i det skjulte siden påske, men nå stopper samarbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med NRK forteller Djupvik at han har vært Northugs treningsrådgiver siden påske, altså før langrennsstjernen promillekjørte og krasjet på Byåsen i Trondheim i mai.

– Petter og jeg har hatt en veldig god dialog, fra påsketider og utover. Vi har diskutert mye trening, vi har laget planer og vi har sett på hva som er blitt gjort tidligere. Jeg føler meg trygg på at Petter er på riktig vei, forteller Djupvik til statskanalen.

Les også: Northug bruker samme støtteapparat

Den tidligere landslagstreneren velger nå å avslutte det til nå hemmelige samarbeidet med Northug. Det gjør han blant annet på grunn av uenigheter rundt prioriteringer for den kommende sesongen.

– Jeg har brukt lang tid på å bestemme meg. Jeg har vurdert dette fram og tilbake og gått mange runder med meg selv. Jeg følte ikke at partene var nok enige om veivalg og prioriteringer i den kommende skisesongen, sier Djupvik.

Les også: Landslagstreneren får ikke tak i Northug

– Men det handler ikke om mine personlige betingelser, legger han til.

Djupvik var trener for langrennsherrene fram til VM på hjemmebane i 2011.