Northug bruker samme støtteapparat

Mye er uavklart rundt Petter Northug og hans støtteapparat. Foto: NTB Scanpix
Mye er uavklart rundt Petter Northug og hans støtteapparat. Foto: NTB Scanpix

I mai krevde Petter Northugs hovedsponsor at skistjernen byttet ut sitt støtteapparat. Coop åpner nå for å la det få fortsette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For litt over to måneder siden stilte Coop strenge krav for å fortsette samarbeidet med Northug. Trønderen skapte mye trøbbel for seg selv da han tidlig i mai kjørte bil i alkoholpåvirket tilstand.

Blant kravene var at Northug skiftet ut støtteapparatet han har hatt rundt seg siden bruddet med landslaget i 2013. Men ifølge VG ble skistjernen fulgt opp av lege Are Løset, kiropraktor Tom Magne Jonassen og treningsvenn Stig Rune Kveen under treningsoppholdet i Italia nylig. De var i fjor alle en del av Team Northug.

Les også: Landslagstreneren får ikke tak i Northug

Avisen mener å vite at Coop var misfornøyd med apparatet rundt Northug lenge før den famøse promillekjøringen i Trondheim. Likevel fortsetter han å bruke de samme personene i forberedelsene til en ny sesong.

– Vårt krav gjaldt Nye Høyder. Vi har ikke tatt stilling til enkeltpersoner, skriver Coops kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i en tekstmelding til VG.

Selskapet Nye Høyder sto sentralt i Northugs privatsatsing. I juni ble det klart at Northugs far John og Are Sørum Langås ikke lenger jobber for Nye Høyder. Langås er fortsatt Northugs manager.

– Petter får tett og god oppfølging. Han blir generelt tatt godt vare på, sier Langås til VG.

Etter planen skal Northug delta under Blink-festivalen neste uke.

Les også: – Grensen går et sted for Northug også

Personvernpolicy