Northug bruker samme støtteapparat

Mye er uavklart rundt Petter Northug og hans støtteapparat. Foto: NTB Scanpix
Mye er uavklart rundt Petter Northug og hans støtteapparat. Foto: NTB Scanpix

I mai krevde Petter Northugs hovedsponsor at skistjernen byttet ut sitt støtteapparat. Coop åpner nå for å la det få fortsette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For litt over to måneder siden stilte Coop strenge krav for å fortsette samarbeidet med Northug. Trønderen skapte mye trøbbel for seg selv da han tidlig i mai kjørte bil i alkoholpåvirket tilstand.

Blant kravene var at Northug skiftet ut støtteapparatet han har hatt rundt seg siden bruddet med landslaget i 2013. Men ifølge VG ble skistjernen fulgt opp av lege Are Løset, kiropraktor Tom Magne Jonassen og treningsvenn Stig Rune Kveen under treningsoppholdet i Italia nylig. De var i fjor alle en del av Team Northug.

Les også: Landslagstreneren får ikke tak i Northug

Avisen mener å vite at Coop var misfornøyd med apparatet rundt Northug lenge før den famøse promillekjøringen i Trondheim. Likevel fortsetter han å bruke de samme personene i forberedelsene til en ny sesong.

– Vårt krav gjaldt Nye Høyder. Vi har ikke tatt stilling til enkeltpersoner, skriver Coops kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i en tekstmelding til VG.

Selskapet Nye Høyder sto sentralt i Northugs privatsatsing. I juni ble det klart at Northugs far John og Are Sørum Langås ikke lenger jobber for Nye Høyder. Langås er fortsatt Northugs manager.

– Petter får tett og god oppfølging. Han blir generelt tatt godt vare på, sier Langås til VG.

Etter planen skal Northug delta under Blink-festivalen neste uke.

Les også: – Grensen går et sted for Northug også

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus