Ingebrigtsen med rekordløp i Monaco

Henrik Ingebrigtsen har funnet formen så langt denne friidrettssesongen. Her fra stevnet på Bislett. (Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix)
Henrik Ingebrigtsen har funnet formen så langt denne friidrettssesongen. Her fra stevnet på Bislett. (Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix)

For annen gang på tre uker satte Henrik Ingebrigtsen norsk rekord på 1500-meter. Fredag løp han inn til tiden 3.31,46 under Diamond League-stevnet i Monaco.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åringen endte på 10.-plass i et heat med mange sterke løpere. Han valgte tidlig å legge seg i front av feltet.

– Det er sjelden jeg går så tidlig fram. Dermed ble jeg løpende mye ute i bane to og fikk litt lange svinger. Dette tok en del på kreftene mine, så jeg hadde ikke så mye å kjøre med på de siste 150 meterne som jeg ønsket, sa Ingebrigtsen til friidrett.no.

Les også: Magisk drommemil ga knallsterk Ingebrigtsen-rekord

– Jeg trodde det skulle bli et noe jevnere felt. Her følte jeg meg kjempesterk og mener selv jeg gjorde mye av løpet for mange av konkurrentene. Derfor ble farten litt slakkere på de siste 100 meterne, la han til.

Ingebrigtsen hadde fra før den norske rekorden på distansen med 3.33,68. Den satte han da han ble nummer ni under Diamond League-stevnet i Lausanne 3. juli.

Les også: Kappgangkurs på Norges vakreste friidrettsbane

Som i Sveits for tre uker siden ble det kenyansk seierstrippel på 1500-meteren fredag. Silas Kiplagat løp inn til årsbeste med 3.27,64. Bak ham fulgte Asbel Kiprop og Ronald Kewmoi.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus