Målene uteblir for van Persie

Robin van Persie gikk målløs av banen mot Costa Rica. (FOTO: AFP PHOTO/Damien Meyer / NTB Scanpix)
Robin van Persie gikk målløs av banen mot Costa Rica. (FOTO: AFP PHOTO/Damien Meyer / NTB Scanpix)

Robin van Persie snakket høylytt om gullstøvelen i VM etter tre mål på de to første kampene, men siden er målene uteblitt for nederlenderen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nederlands kaptein så ut som en av de heteste kandidatene til å bli toppscorer i VM da han scoret to mål mot Spania i lagets første VM-kamp. Det fortsatte bra for 30-åringen med scoring mot Australia, men han måtte stå over den siste gruppespillkampen mot Chile på grunn av to gule kort.

Også Manchester United-spissen så på seg selv som en god kandidat til å vinne den gjeve prisen. Han gikk høyt ut i mediene om muligheten for å bli den mestscorende i Brasil-VM etter lagets to første kamper.

Måltørke

Etter den fantastiske starten på mesterskapet, er scoringene foreløpig uteblitt for van Persie i utslagsrundene. Snakket om toppscorertittelen har stilnet hos den nederlandske stjernespilleren.

– Dette verdensmesterskapet handler ikke om Robin van Persie. Det handler om at laget skal prestere bra. Jeg elsker store turneringer, men jeg trenger ikke være i søkelyset, sier han.

Van Persie er blitt byttet ut i tre av hans fire VM-kamper. Kapteinen frykter likevel ikke at Nederland-trener Louis van Gaal skal vrake ham fra start på grunn av måltørken.

– Vi har en stall på 23 spillere. Atmosfæren er fantastisk. Jeg har ingenting å klage over, sier van Persie.

Les også: Målkongen og arveprinsen vil senke Brasil

Robben-show

I gruppespillet sto han fram som en av Nederlands nøkkelspillere sammen med Arjen Robben. I åttedelsfinalen og kvartfinalen har det meste handlet om sistnevnte.

Mot Mexico skaffet vingen straffe på overtid, og han har vært et konstant uromoment for motstanderen gjennom hele mesterskapet. I likhet med van Persie står Bayern München-vingen med tre mål i mesterskapet, men det er Robben som har fått det meste av oppmerksomheten de siste kampene. Han får også ros av sine lagkamerater.

– Arjen er en kaptein, en virkelig leder. I kampene gjør han ting enklere for oss andre spillere. Utenfor banen holder han oss på tærne. Han stopper oss fra å bli selvtilfreds. Han krever at vi trener med intensitet, sier midtbanespiller Georginio Wijnaldum.

Onsdag spiller Nederland semifinale mot Argentina. Da håper både van Persie og Robben å plusse på målkontoen i VM – og samtidig sende Nederland videre til finale.

Les også: Tysk taxisjåfør i superheltdrakt vekker oppsikt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus