Brasils lege avviser at Neymar kan bli klar

Brasils stjernespiller Neymar bæres ut med brudd i en ryggvirvel i kvartfinalen mot Colombia. Søndag måtte landslagslegen avvise rykter om at Neymar likevel kan bli klar til VM-finalen. (Foto: Fabrizio Bensch, Reuters/NTB scanpix)
Brasils stjernespiller Neymar bæres ut med brudd i en ryggvirvel i kvartfinalen mot Colombia. Søndag måtte landslagslegen avvise rykter om at Neymar likevel kan bli klar til VM-finalen. (Foto: Fabrizio Bensch, Reuters/NTB scanpix)

Brasils landslagslege måtte søndag kveld rykke ut og dementere rykter om at Neymar kan bli klar til en eventuell VM-finale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det finnes ikke den ringeste sjanse for at Neymar kan spille finalen 13. juli, om Brasil skulle ta seg dit, sa José Luiz Runco i TV-programmet Domingão do Faustão.

Det var den brasilianske TV-kanalen Globos nettsted som hadde meldt at landslagets medisinske støtteapparat hadde kommet til at Neymar kanskje kunne spille finalen hvis han fikk sprøyter med smertestillende medikamenter.

Neymar ble skadd under kvartfinalen mot Colombia, og med et brudd i ryggen ble muligheten for videre spill for Brasil i fotball-VM først utelukket.

Ifølge Globo har lege Mauricio Zenaide og fysioterapeut Rafael Martini fra Neymars tidligere klubb Santos besøkt 22-åringen i hans hjem utenfor São Paulo. Til stede på møtet var også en ryggspesialist.

Neymars skade i den tredje virvelen i korsryggen skal være mindre enn først antatt. Ifølge Globo ble det på dette møtet derfor diskutert muligheten for at Neymar kan spille en eventuell finale i VM neste helg ved hjelp av smertestillende midler.

Brasils fotballforbund skrev søndag kveld på sitt nettsted at en slik framgangsmåte ville stride mot etiske retningslinjer og kunne sette spillerens videre karriere i fare. Derfor er det utelukket at man vil prøve å få Neymar kampklar.

Det ble understreket at prognosen for Neymars skade er meget god, så lenge han får riktig medisinsk behandling og tid til å bli frisk.

Brasil møter Tyskland i semifinale i Belo Horizonte tirsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus