Cillessen visste ikke om Van Gaals straffetaktikk

Jasper Cillessen ble byttet ut til fordel for Tim Krul før straffesparkkonkurransen. Krul ble den store helten for Nederland, som tok seg til semifinale på bekostning av Costa Rica. Foto: NTB scanpix
Jasper Cillessen ble byttet ut til fordel for Tim Krul før straffesparkkonkurransen. Krul ble den store helten for Nederland, som tok seg til semifinale på bekostning av Costa Rica. Foto: NTB scanpix

Nederlands landslagssjef Louis van Gaal hylles for keeperbyttet i VM-kvartfinalen mot Costa Rica. Jasper Cillessen ante ikke at han ville bli byttet ut rett før straffesparkkonkurransen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cillessen ble erstattet av Tim Krul på tampen av annen ekstraomgang i lørdagens kvartfinale.

Krul hadde fått beskjed av van Gaal på forhånd at han kunne bli satt inn hvis kampen gikk til straffer, men Cillessen visste ingenting om taktikken.

– Vi sa ingenting til Jasper. Vi ønsket ikke å gi ham denne informasjonen før kampen, for det ville selvfølgelig ha vært skuffende for ham. Hver keeper har sine kvaliteter, og vi følte at han (Tim) har bedre rekkevidde og bedre historikk når det gjelder å stoppe straffer, fortalte landslagssjefen.

Godt forberedt

– Vi snakket med Tim om hvordan Costa Rica tar straffene sine og rekkefølgen deres, så han var forberedt. Heldigvis fungerte det. Hvis det ikke hadde gjort det, hadde jeg tatt feil avgjørelse. Det er vanligvis slik det fungerer i fotballen, sa Louis van Gaal.

Tim Krul reddet to av Costa Ricas straffer og sendte nederlenderne til semifinale mot Argentina.

– Jeg visste før kampen at det var en mulighet for dette. Hvis det var et bytte igjen, sa manageren at han ville vurdere å sette meg inn, og det skjedde, fortalte Newcastle-keeperen.

– Vi så på Costa Ricas straffer mot Hellas, men ble ikke noe klokere. Hemmeligheten er å stå stille så lenge som mulig. Men jeg må si at vi må takke Jasper Cillessen for seieren. Han reddet alt og gjorde at kampen gikk til straffer, la Krul til.

Fortsatt førstevalg

Selv om Krul ble den store helten i lørdagens kamp, er det fortsatt Cillessen som er Nederlands førstekeeper.

– Det er ingen tvil om hvem som starter den neste kampen. Det blir Cillessen. Men vi følte at Krul var et bedre valg her, og det viste han, sa Louis van Gaal.

Semifinalen mellom Nederland og Argentina spilles onsdag. Den andre semifinalen mellom vertsnasjon Brasil og Tyskland spilles tirsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus