Neymar har brudd i ryggen – ferdig i VM

Han var Brasils store håp, men fotball-VM endte i tårer og smerte for Neymar (22). Han er ferdigspilt i VM og ute i flere uker etter å ha pådratt seg et brudd i ryggen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barcelona-angriperen har sammen med Lionel Messi vært den aller største stjernen i årets fotball-VM. Bare et par minutter før kvartfinalen mot Colombia var ferdigspilt fredag kveld gikk det galt.

Neymar fikk et kne i ryggen og ble liggende og vri seg i smerter på gressmatta. Han ble båret gråtende av banen og fraktet til en privatklinikk. Røntgenbildene avslørte et brudd.

Det var siste spiker i kista for alle dem som fortsatt håpet stjerneskuddet kunne rekke oppgjøret mot Tyskland i semifinalen, eller i det minste finalen eller bronsekampen som venter deretter.

Slipper operasjon

– Det er ikke alvorlig i den grad at han trenger en operasjon, men han må holde seg i ro for å bli bedre. Dessverre kan han ikke spille, sier landslagslege Rodrigo Lasmar til Brasils SporTV.

Dermed ender VM på hjemmebane med fire mål for Neymar. Han har båret nasjonens forventningspress på sine unge skuldre fram mot mesterskapet på hjemmebane i det fotballgale landet. Han har levert i VM, og vært toneangivende i Brasils offensive spill.

– Han fikk et kne i nedre del av ryggen. Vi har ikke noen detaljerte opplysninger ennå, men jeg kan garantere at det ikke blir en lett vei tilbake basert på det legene sier og smerten han er i, sa landslagstrener Luiz Felipe Scolari da han fortsatt hadde et visst håp om å få se Neymar på banen igjen snart.

Presidenten fortviler

Brasil har vært en av favorittene til å vinne VM, og gjøre opp for nederlaget forrige gang mesterskapet gikk av stabelen i sambalandet. Uruguay vant 2-1 i finalen i 1950-mesterskapet.

Neymar var mannen som skulle gi brasilianerne revansje, og det første VM-gullet på tolv år. President Dilma Rousseff er blant mange som uttrykker fortvilelse over skaden.

– I likhet med hele Brasil er jeg en av dem som heier fra sidelinjene på at vår stjerne Neymar skal bli bra igjen, skriver hun på Twitter.

Brasils forsvarskjempe Thiago Silva går også glipp av semifinalen mot Tyskland på grunn av to gule kort.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus