Åpen for alle - alltid

Brann med etterlengtet opptur i cupen

Erik Huseklepp tegnet seg på scoringsliste for første gang i år på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Erik Huseklepp tegnet seg på scoringsliste for første gang i år på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brann fikk et pusterom fra problemene i serien da laget slo Ranheim 4-2 og gikk videre til kvartfinalen i cupen fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Fotball-NM menn fredag, 4. runde:

Brann – Ranheim 4-2 (2-1)

2656 tilskuere

Mål: 1-0 Amin Askar (14), 2-0 Fredrik Haugen (30), 2-1 Vegard Voll (39), 3-1 Kristoffer Barmen (53), 3-2 Magnus Blakstad (88), 4-2 Erik Huseklepp (90).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Jonas Grønner, Brann, Eirik Malmo, Ranheim.

Lagene:

Brann (4-4-2): Piotr Leciejewski – Andreas Vindheim, Jonas Grønner, Erlend Hanstveit, Erdin Demir – Kasper Skaanes, Fredrik Haugen (Hassan El Fakiri fra 82.), Stéphane Badji, Amin Askar – Jakob Orlov, Kristoffer Barmen (Erik Huseklepp fra 83.).

Ranheim (4-2-3-1): Even Barli – Jørgen Olsen, Are Tronseth, Karl Morten Eek, Eirik Malmo (Magnus Blakstad fra 79.) – Vegard Voll, Mads Reginiussen – Thomas Rønning (Christian Eggen Rismark fra 68.), Gjermund Åsen, Asgeir Snekvik (Bendik Bye fra 60.) – Jo Sondre Aas.

Haugesund – Tromsdalen 5-0 (3-0)

2715 tilskuere

Mål: 1-0 Dusan Cvetinovic (7), 2-0 Alexander Stølås (20), 3-0 Stølås (24), 4-0 Christian Gytkjær (57), 5-0 Stølås (77).

Dommer: Trond Ivar Døvle, Svarstad.

Gult kort: Tor Arne Andreassen, Haugesund, Tobias Vibe, Eirik Bertheussen, Tromsdalen.

Lagene:

Haugesund (4-2-1-3): Per K.W. Bråtveit – Vegard Skjerve, Tor Arne Andreassen, Dusan Cvetinovic, David Myrestam – Geir Ludvig Fevang (Kristoffer Haraldseid fra 58.), Joakim Våge Nilsen (Torjbørn Agdestein fra 67.) – Maic Sema – Daniel Bamberg, Christian Gytkjær (Tor A.S. Aasheim fra 59.), Alexander Stølås.

Tromsdalen (4-3-3): Eirik Sørensen – Steffen S. Pedersen, Eirik Bertheussen, Tobias Vibe, Hans Yndestad – Tomas Kristoffersen, Jonathan Barlow (Øyvind Garfjell fra 46.), Andreas Sletvold – Kim Råde, Vegard Lysvoll (Tor Martin Mienna fra 60.), Ludvig Rinde (Vetle Vinje fra 46.).

Molde – Mjøndalen 4-1 (3-0)

3682 tilskuere

Mål: 1-0 Fredrik Gulbrandsen (11), 2-0 Mohamed Elyounoussi (31), 3-0 Daniel Chima Chukwu (41), 4-0 Chukwu (79), 4-1 Martin Bakken (88).

Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden.

Gult kort: Joachim O. Solberg, Mads Gundersen, Mjøndalen.

Lagene:

Molde (4-3-3): Ørjan Nyland – Martin Linnes, Vegard Forren, Joona Toivo, Per Egil Flo (Sander Svendsen fra 73.) – Mattias Moström, Daniel Berg Hestad (Andreas Hollingen fra 65.), Harmeet Singh – Daniel Chima Chukwu, Fredrik Gulbrandsen (Pape Pate Diouf fra 46.), Mohamed Elyounoussi.

Mjøndalen (4-4-2): Ivar Andreas Forn – Joachim O. Solberg, Morten Sundli (Martin Strange fra 71.), Ulrik Arneberg, Kinni Grewal – Mads Gundersen, Erik Midtgarden, Stian Aasmundsen (Martin Bakken fra 85.), Varmouti Diomande – Sanel Kapidzic, Stian Rasch (Christian Gauseth fra 66.).

Odd – Vålerenga 3-2 (0-0)

5744 tilskuere

Mål: 1-0 Frode Johnsen (51), 2-0 Johnsen (58), 2-1 Nicolai Høgh (68), 2-2 Daniel Fredheim Holm (78), 3-2 Chukwuma Akabueze (str. 90).

Dommer: Per Ivar Staberg, Malmefjorden.

Gult kort: Jarkko Hurme, Odd, Ghayas Zaid, Vålerenga.

Lagene:

Odd (4-4-2): André Hansen – Lars-Kristian Eriksen (Jarkko Hurme fra 87.), Steffen Hagen, Fredrik Semb Berge, Thomas Grøgaard – Fredrik O. Jensen, Herolind Shala (Fredrik Nordkvelle fra 82.), Ole Jørgen Halvorsen (Chukwuma Akabueze fra 72.), Jone Samuelsen – Elbasan Rashani, Frode Johnsen.

Vålerenga (5-2-3): Michael Langer – Simon Larsen, Rasmus Lindkvist (Ghayas Zaid), Nicolai Høgh, Niklas Gunnarsson, Ruben Kristiansen – Christian Grindheim, Sivert Heltne Nilsen – Daniel Fredheim Holm, Alexander Mathisen (Morten Berre fra 60.), Vidar Örn Kjartansson.

Sarpsborg – Start 3-2 (1-0)

1604 tilskuere

Mål: 1-0 Aaron Samuel (str. 3), 1-1 Espen Hoff (56), 2-1 Samuel (57), 3-1 Franck Dja Djédjé (81), 3-2 Matthias Vilhjalmsson (86).

Dommer: Espen Berntsen, Fart.

Gult kort: Ole C. Heieren Hansen, Sarpsborg, Bismark Acosta, Start.

Lagene:

Sarpsborg (4-2-3-1): Duwayne O. Kerr – Claes Phillip Kronberg, Martin Thømt Jensen, Ole C. Heieren Hansen, Jeremy Berthod (Thorarinn Valdimarsson fra 16.) – Steffen Ernemann, Olav Øby – Franck Dja Djédjé, Gudmundur Thorarinsson (Bojan Zajic fra 66.), Joachim Thomassen – Aaron Samuel (Kjetil Berge fra 85.).

Start (4-4-2): Håkon Opdal – Amin Nouri, Glenn Andersen, Bismark Acosta, Robert Johann Sandnes (Babacar Sarr fra 82.) – Ernest Asante, Gudmundur Kristjansson, Solomon James Owello, Espen Børufsen (Zlatko Tripic fra 61.) – Matthias Vilhjalmsson, Espen Hoff (Jorge A. Castro fra 61.).

Viking – Sogndal 4-1 (1-0)

2300 tilskuere

Mål: 1-0 Yann-Erik de Lanlay (25), 2-0 Björn Daniel Sverrisson (58), 2-1 Azar Karadas (72), 3-1 Jon Dadi Bödvarsson (77), 4-1 Mathias Dyngeland (selvmål 90).

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Ingen kort.

Lagene:

Viking (4-2-3-1): Arild Østbø – André Danielsen, Indridi Sigurdsson, Sverrir Ingi Ingason, Kristoffer Haugen – Makhtar Thioune, Joackim Jørgensen – Yann-Erik de Lanley (Christian Landu Landu fra 87.), Björn Daniel Sverrisson (Osita Chikere fra 90.), Steinthor Freyr Thorsteinsson – Jon Dadi Bödvarsson (Veton Berisha fra 80.).

Sogndal (3-5-2): Mathias Dyngeland – Gustav Valsvik, Azar Karadas, Bjørn Inge Utvik – Taijo Teniste, Hjörtur Logi Valgardsson, Helge Haugen, Rune Bolseth (Tonny Brochmann fra 80.), Petter Strand – Mahatma Otoo (Tim André Nilsen fra 60.), Ruben Holsæter.

Aalesund – Lillestrøm 1-3 e.o. (0-0)

2589 tilskuere

Mål: 0-1 Petter Vaagan Moen (51), 1-1 Leke James (90), 1-2 Anders Østli (119), 1-3 Tommy Høiland (120).

Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier.

Gult kort: Jo Nymo Matland, Tor Hogne Aarøy, Aalesund, Arnold Origi, Stian Ringstad, Marius Lundemo, Frode Kippe, Lillestrøm.

Lagene:

Aalesund (4-4-2): Sten Grytebust – Akeem Latifu (Jo Nymo Matland fra 56.), Oddbjørn Lie, Mikael Dyrestam, Daniel Arnefjord – Fredrik Carlsen (Sakari Mattila fra 10.), Demar Phillips (Peter Orry Larsen fra 82.), Fredrik Ulvestad, Torbjørn Grytten – Leke James, Tor Hogne Aarøy.

Lillestrøm (4-4-2): Arnold Origi – Ruben Gabrielsen, Magnar Ødegaard, Frode Kippe, Stian Ringstad – Marius Lundemo, Ohi Omoijuanfo, Erik Mjelde, Moryke Fofana (Anders Østli fra 86.) – Petter Vaagan Moen (Tommy Høiland fra 67.), Erling Knudtzon (Imoh Fred Friday fra 103.).

Mange fryktet fiasko da Brann møtte Rosenborgs overmenn i cupen. Laget fra Bergen kom fra fem strake tap i eliteserien, men Rikard Norlings menn så ut til å ha benyttet en etterlengtet VM-pause godt.

– Både vi på banen, benken og dem på tribunen trengte dette. Det var godt for fotballsjelen vår, sa Norling til TV 2 etter seieren.

– Du legger ikke beina på bordet med god samvittighet i ferien når du har tapt fem på rad, la svensken til.

Allerede etter 14 minutter kunne Amin Askar berolige Brann-fansen, da han sendte vertene i ledelsen etter herlig spill.

Brann fortsatte å kjøre kampen, men det måtte en frisparkperle til for å øke ledelsen. Den unge bergenseren Fredrik Haugen sendte ballen over muren, og Ranheim-keeper Even Barli var sjanseløs på det flott skuddet fra Haugen.

Ranheim kjempet

Ranheim ga seg likevel ikke, og før pause skapte Mads Reginiussen spenning i igjen da han stanget trønderne inn i kampen etter et presist innlegg fra Eirik Malmo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Målet skremte kanskje Brann-fansen, men Norling beholdt trolig roen i pausen. For det var et skjerpet Brann-lag som kom ut på banen i andre omgang, selv om Ranheim startet omgangen best. Brann tok etter hvert grep og etter 53 minutter tegnet enda en ung bergenser seg på scoringslisten.

Jakob Orlov var arkitekten da han kjempet til seg ballen og sendte Kristoffer Barmen nydelig gjennom. Alene med keeper gjorde han ingen feil.

Ny spenning

Det virket som Brann hadde god kontroll på kampen etter 3-1-scoringen, men to minutter før slutt ga Magnus Blakstad kampen ny spenning med sin 3-2-redusering.

Ranheim trykket på etter utligning de siste minuttene, men måtte konstatere at tapet var et faktum da Brann og Erik Huseklepp kontret inn 4-2.

Scoringen til Huseklepp var for øvrig spissens andre scoring i årets sesong. Spissen øvrige scoring kom i cupen mot Fyllingsdalen, men bergenseren har ennå ikke scoret i serien.