Costa Rica gruppevinner, England tok farvel

Costa Rica ble gruppevinner da England tok farvel uten å imponere mot Costa Rica etter å ha spilt 0-0. Foto: NTB scanpix.
Costa Rica ble gruppevinner da England tok farvel uten å imponere mot Costa Rica etter å ha spilt 0-0. Foto: NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Costa Rica fortsetter å imponere i VM, mens England reiser hjem fra Brasil med kun ett poeng i bagasjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et skuffende mesterskap er over for engelskmennene etter 0-0 mot Costa Rica. Selv om det engelske laget avsluttet mesterskapet med ett poeng mot Costa Rica, er det liten tvil om at man kunne forventet seg mer av engelskmennene i VM.

Costa Rica sikret på sin side gruppeseieren i gruppe D med poenget mot det engelske laget. Mellomamerikanerne fortsetter dermed å imponere resultat- og spillemessig i mesterskapet.

Mange trodde Costa Rica ville være sjanseløs i en gruppe med tre tidligere verdensmestere, men i stedet har laget spilt over forventning og tatt sju poeng.

Mye bom

Det engelske laget kom riktig nok til flere sjanser gjennom kampen mot Costa Rica, og Daniel Sturridge burde ha sendt engelskmennene i ledelsen både en og to ganger. Han var derimot ikke kald nok i avslutningsøyeblikket og bommet på mål ved begge anledningene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sturridge var sammen med midtstopper Gary Cahill, de eneste på Englands lag som også startet lagets forrige kamp mot Uruguay.

England var helt klart det førende laget tirsdag, men som mot Italia og Uruguay mislyktes det engelske laget på den siste tredelen av banen. Costa Rica lå lavt i banen og satset på kontringer.

Det costaricanske laget så også mer og mer fornøyd ut med det ene poenget jo nærmere klokka kom 90 minutter og begynte etter hvert å drøye tid. Med ett poeng ville Costa Rica være sikret poeng og gruppeseier.

Norsk preg på kampen

Hele sju spillere, Giancarlo González, Roy Miller, Cristian Gamboa, Celso Borges, Randall Brenes, Cristian Bolaños og Michael Barrantes, med bakgrunn fra norsk fotball var i aksjon for Costa Rica tirsdag kveld. Fem av dem startet kampen.

Ingen av de tidligere spillerne fra den norsk eliteserien klarte å markere seg nevneverdig i kampen, men satte definitivt et norsk preg på kampen.

I tillegg til alle de norsk-costaricanske innslagene i kampen, har også Englands trener Roy Hodgson bakgrunn fra norsk fotball, da han trente Viking fra 2004 til 2006. (©NTB)