Overlykkelig Mexico-sjef

Miguel Herrera er en mann som ikke er redd for å vise følelser og engasjement. (FOTO: AFP PHOTO/Javier Soriano / NTB Scanpix)
Miguel Herrera er en mann som ikke er redd for å vise følelser og engasjement. (FOTO: AFP PHOTO/Javier Soriano / NTB Scanpix)

Mexico jublet vilt etter å ha sikret seg plass i åttedelsfinalen i fotball-VM mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 3-1-seier over Kroatia tok Mexico annenplassen i gruppen bak Brasil og skal møte Nederland i åttedelsfinalen.

Etter at det lenge sto 0-0, avgjorde Mexico med tre kjappe scoringer. I løpet av ti minutter skaffet Mexico seg en 3-0-ledelse. Kroatene reduserte mot slutten, men nærmere kom de ikke. Det var Mexicos første baklengsmål i årets VM.

– Dette er en av de lykkeligste dagene i livet mitt, men det er mer i vente. Vi har nådd det første målet vårt, og nå må vi ta ting steg for steg. Vi må hente oss inn og bli klare for Nederland. Jeg håper å skrive historie med laget mitt, sa landslagssjef Miguel Herrera etter kampen.

Les også: Nederland neste for Mexico

Han var ikke den eneste som jublet mandag. I gatene i Mexico by var mange i festhumør. Mexicos president Enrique Pena Nieto hyllet laget på Twitter.

– Så stolt! I dag ble forberedelsene, holdningen, viljen og kampånden bekreftet. Dere er et strålende lag! Viva Mexico!, tvitret presidenten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus