Brasil undervurderer ikke Chile

Luis Felipe Scolari og Neymar Jr. møter hardtarbeidende chilenere i VMs åttedelsfinale. (FOTO: AFP PHOTO/Vanderlei Almeida / NTB Scanpix)
Luis Felipe Scolari og Neymar Jr. møter hardtarbeidende chilenere i VMs åttedelsfinale. (FOTO: AFP PHOTO/Vanderlei Almeida / NTB Scanpix)

Luiz Felipe Scolari mener Brasil er i ferd med å finne toppformen, men landslagssjefen skulle gjerne ha møtt en annen motstander enn Chile i åttedelsfinalen i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasil var høyt oppe etter at gruppeseieren ble sikret med 4-1-seier over Kamerun mandag, men Scolari vil sørge for at spillerne holder beina godt plantet på jorden. Han er forberedt på tøff motstand mot Chile.

– Noen tror vi slår Chile lett, men de er et bra lag og velorganisert. Hvis jeg kunne ha valgt motstanderen vår, ville jeg ikke ha valgt Chile, sa Scolari.

Les også: Neymar herjet mot Kamerun

Neymar har vært i storform for Brasil i gruppespillet. Mot Kamerun scoret han to ganger. Dermed er Barcelona-stjernen oppe i fire mål så langt i VM. Han tar heller ikke lett på motstanderen i åttedelsfinalen.

– Det blir en vanskelig kamp. Alle som ser på VM, vet at det ikke finnes noen svake lag i mesterskapet, mener han.

Vil sjokkere

To ganger har Brasil og Chile møttes etter at Scolari kom tilbake som landslagssjef. I april i fjor ble det 2-2 på Mineriao i Belo Horizonte. Det er samme stadion som de skal spille på lørdag. Da scoret Neymar ett av målene.

I november vant Brasil 2-1 i en kamp som ble spilt i Canada.

Les også: Innbytter sendte Nederland videre i VM

Chile ble nummer to bak Nederland i gruppe B etter seirer over Spania (2-0) og Australia (3-1). I mandagens kamp mot Nederland ble det 0-2-tap. Juventus-stjernen Arturo Vidal lover Brasil en tøff kamp.

– Brasil har ofte vært Chiles erkefiende, men fotballen forandrer seg. Nye generasjoner kommer, og nye spillere dukker opp. Å slå Brasil? Det er drømmen vår. Chile kan overraske. Vi har slått verdensmestrene (Spania), så vi kan slå Brasil, sier han.

I form

Scolari er godt fornøyd med formutviklingen til det brasilianske laget. I åpningskampen ble det 3-1-seier mot Kroatia, men de måtte nøye seg med 0-0 mot Mexico. I siste kamp ble det en komfortabel seier mot Kamerun.

– Vi er nesten på et ideelt nivå, og det er viktig å være på det nivået når vi går inn i cupspillet. Vi må sørge for å gjøre færre feil. I gruppespillet slipper du unna med å bomme en gang så lenge du vinner de to andre kampene. Nå har du ikke råd til det, for ett mål kan avgjøre en kamp. I dag scoret vi mål og forbedret oss igjen. I den neste kampen må vi forbedre oss enda litt til for å slå et svært godt Chile-lag.

– Noen ganger ønsker vi å gjøre ting for bra. Vi må roe oss ned. Jeg synes vi spilte bra. Vi måtte rette på noen ting i pausen, men vi gjorde det bedre i annen omgang, mente Scolari.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus