Neymar herjet da Brasil slo Kamerun

Neymar var på sitt beste da han scoret to i 4-1-seieren mot Kamerun mandag. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB scanpix

Neymar er VMs toppscorer etter to nye mål da Brasil slo Kamerun 4-1 og vant sin gruppe. Lørdag møter brasilianerne VM-overraskelsen Chile.

– Vi spilte veldig bra og vant fortjent, sa Neymar.

Neymar var på sitt aller beste da han scoret to mål i mandagens kamp mot Kamerun.

Barcelona-spilleren åpnet ballet med en lekker avslutning på et innlegg etter 17 minutter, og han ble matchvinner da han rundet av en strålende individuell prestasjon med dagens annen scoring etter drøye halvtimen.

I mellomtiden hadde Kamerun utlignet, men etter Neymars 2-1-scoring var det egentlig aldri noen tvil om hvor poengene skulle ende opp.

– Jeg påtar med gjerne ansvar når jeg er på banen. Jeg hjelper til og scorer mål. Alle har en rolle på laget, og ingen er viktigere enn andre, sa 22 år gamle Neymar, som har scoret sterke 35 mål på 52 landskamper.

Voldsomt press

Fire minutter ut i annen omgang punkterte den utskjelte spissen Fred kampen da han headet inn Marcelos presise innlegg.

Reprisen viste at spissen antakeligvis var i offside, men linjedommeren lot spillet gå.

Noen minutter før slutt fastsatte Fernandinho sluttresultatet til 4-1.

Neymar spiller under et voldsomt press i VM på hjemmebane, men håndterer det så langt på en fortreffelig måte.

Angrepsspilleren startet VM med to scoringer mot Kroatia og fulgte opp med to til mot Kamerun. Det gjør ham til mesterskapets toppscorer så langt.

Gode nok?

Det store spørsmålstegnet er om resten av laget er sterkt nok til å vinne VM på hjemmebane.

Verken Fred eller Hulk har imponert nevneverdig i VM så langt, og på midtbanen sliter Brasil med å dominere kampene.

I mandagens kamp ble det mye bedre etter at målscorer Fernandinho kom inn og spilte annen omgang, og det spørs om ikke den energiske midtbanespilleren er med i startelleveren når Chile står på motsatt halvdel i åttedelsfinalen lørdag.

Det som er helt sikkert er at Neymar gir en hel nasjon håp om VM-gull nummer seks.