Nederland neste for Mexico

Tette dueller mellom Mexico og Kroatia. Foto: Ruben Sprich / Reuters / NTB scanpix.
Tette dueller mellom Mexico og Kroatia. Foto: Ruben Sprich / Reuters / NTB scanpix.

Ubeseirede Nederland venter for Mexico i åttedelsfinalen etter mandagens komfortable 3-1-seier mot Kroatia i fotball-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var helt greit at Mexico avanserte på bekostning av kroatene. De grønne fra Mellom-Amerika var det beste laget kampen igjennom

Kanskje ble de også snytt for et straffespark i 2. omgang før de fikk hull på byllen. Dommeren tolket det slik at den kroatiske spilleren ikke handset med vilje.

Etter 72 spilte minutter løsnet det. Veteranen Rafael Márquez (35) headet inn 1-0, og det var hans landslagsmål nummer 15 i kamp nummer 122.

Bare tre minutter senere ble det 2-0. Et flott angrep ble avsluttet med at Andrés Guardado dundret ballen i mål.

Innbytter Javier Hernández fikset 3-0 i det 82. minutt. Det var Manchester United-spillerens første landslagsmål på ett år.

Viste lite

De rødhvite fra Balkan viste fram lite i Recife, og beholdningen deres fra dette mesterskapet ble 4-0-seieren over Kamerun. Mot Mexico kom de nærme da de fikk en ball reddet på streken drøye ti minutter før full tid, og tre minutter før full tid fikk de trøstemålet ved Ivan Perisic.

Mexico var nærmest og best også i 1. omgang. Fra rundt 25 meter smelte Héctor Herrera til, og ballen føk rett i tverrliggeren og ned i det 13 spilleminutt. Der hadde Kroatias keeper Stipe Pletikosa ingen kontroll på begivenhetene.

Kontroll

Mexico har gått gjennom gruppespillet med to seirer og én uavgjort kamp. De åpnet med 0-0 mot vertsnasjonen Brasil.

Kroatias Ante Rebic fikk direkte rødt kort etter en stempling i det 89. minutt.

Mexico møter ubeseirede Nederland søndag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus