Første gang på 221 kamper

Dette gule kortet gjør at ingen med «van» i navnet er på banen for Nederland for første gang på 221 kamper. (FOTO: AFP PHOTO/Juan Barreto / NTB Scanpix)
Dette gule kortet gjør at ingen med «van» i navnet er på banen for Nederland for første gang på 221 kamper. (FOTO: AFP PHOTO/Juan Barreto / NTB Scanpix)

Når Nederland møter Chile til gruppefinale i gruppe B, stiller de oransje uten en eneste «van»i troppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marco van Basten, Ruud van Nistelrooy, Mark van Bommel og Robin van Persie. Nesten 300 landskamper til sammen for Nederland, omtrent like mange kamper som siden sist gang Nederland ikke hadde en spiller med «van» i navnet.

Med van Persie suspendert er det nemlig ingen van-er på banen.

Ifølge en observant Nederland-supporter har ikke det skjedd siden de spilte mot China i 1996.

ABC Nyheter har ikke greid å ettersjekke samtlige kamper spilt siden mai 1996, og tar derfor høyde for at dette ikke stemmer.

Det som derimot er sikkert er at både Chile og Nederland har seks poeng fra sine første to kamper, men Nederland leder på målforskjell. Dermed er det nok med uavgjort for å vinne gruppa - hvis de vil det.

Følg kampen Nederland - Chile direkte fra klokka 18.00

Vinneren møter trolig Brasil i neste runde. Det fordrer at Brasil slår Kamerun i sin kamp. Andreplassen i den gruppa blir enten Mexico eller Kroatia, som møtes.

Mexico holder andreplassen før kampstart, men Kroatia har vist seg målfarlig så langt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus