Åpen for alle - alltid

Hodgson angrer ikke på taktikken

England sviktet i VM, men landslagssjef Roy Hodgson angrer ikke på lagets taktikk. (Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix)
England sviktet i VM, men landslagssjef Roy Hodgson angrer ikke på lagets taktikk. (Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Roy Hodgson forsvarer sine taktiske valg til tross for Englands fiasko i fotball-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Three Lions» står uten poeng etter to kamper og er slått ut av mesterskapet allerede før siste gruppespillkamp.

Ikke overraskende har Hodgson måttet tåle hard kritikk etter VM-fiaskoen. Blant kritikerne er Gary Lineker.

Den tidligere stjernespissen mener Hodgson gjorde feil med å bruke Liverpool-duoen Steven Gerrard og Jordan Henderson sentralt på midtbanen i en 4-2-3-1-formasjon. Ifølge Lineker gjorde det at England ble utspilt på midtbanen, og han synes de heller burde ha spilt 4-3-3.

Uenig

Det er ikke Hodgson enig i.

– I den første kampen (mot Italia, 1-2) spilte vi med Raheem Sterling bak Daniel Sturridge, og han lå ganske ofte i en dyp posisjon rundt Andrea Pirlo og Daniele De Rossi. I den andre kampen (mot Uruguay, 1-2) gjorde Wayne Rooney en lignende jobb, sier Hodgson.

– Hvis du mener å ha mer midtbane betyr en bak fire (4-1-4-1), så er det én mening, men jeg tror ikke det ville ha gjort den store forskjellen, legger landslagssjefen til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han synes ikke at England ble overkjørt på midtbanen.

– Motstanderne var mer effektive og avsluttet bedre enn oss. De tok vare på sjansene sine. Hvis vi vinner, sier folk at det er bra og at de liker det vi gjør. Hvis vi ikke gjør det, finner folk ting å rette på.

Tung tid

Hodgson innrømmer at han har hatt det tungt etter VM-exiten, men at han jobber for å heve moralen i laget.

– Jeg har ikke sutret eller sittet og stirret på veggen. Jeg hadde en vond kveld og en vond dag etter kampen. Jeg har jobbet hardt for å sørge for at folk legger det bak seg, og at de prøver å finne styrken til å gå videre, forklarer Hodgson.

England møter Costa Rica i sin siste gruppespillkamp tirsdag. Costa Rica har overrasket stort så langt i VM og er klar for åttedelsfinale etter seirer mot Uruguay og Italia.