Brækhus: – Ikke blant mine tøffeste kamper

Cecilia Brækhus ville ikke gå med på at det ble en lett kamp mot Jessica Balogun, men etter VM-oppgjøret følte hun seg fin og i framgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En blåveis over høyre øye måtte den norske boksedronningen tåle. Det var det eneste synlige merket på at tyske Balogun ga Brækhus fight i starten av lørdagens tittelkamp i Schwerin.

– Det var ikke en lett kamp. Jessica er en av de tøffeste bokserne der ute. Hun har nettopp gått ti runder mot verdensmesteren (Christina Hammer) to klasser over vår (weltervekt). Jeg kjente absolutt de trefferne hun fikk inn, sa Brækhus til NTB.

Før hun understreket:

– Jeg føler meg helt fin i kroppen. Jeg fikk noen slag, men det er ikke blant de tøffeste kampene jeg har gått i det hele tatt. Jeg kommer nok til å være fort tilbake på gymmen.

Mini-jubileum

Fra omtrent 5. runde og ut fjernet den ubeseirede verdensmesteren det meste av tvil om hvor seieren skulle havne. Som i forrige møte med Balogun ble det norsk seier på poeng, men denne gangen mye klarere.

– Jeg følte at jeg hadde overtaket. Jeg kjente det fra første runde, men jeg følte at det ville bli ti tøffe runder. Hun gikk ut aggressivt, men jeg fikk stoppet det bra i første runde. Da så hun at det ikke fungerte og ble litt stresset.

Seieren var Brækhus' 25. i proffkarrieren. Det lille jubileet tenkte hun ikke særlig over.

– Nei, jeg har ikke tenkt slik på det. Jeg føler meg fortsatt som om jeg står på startstreken, sa den sultne 32-åringen.

Les også: Både Brækhus og Balogun sterkere enn sist

Ser framover

Stadig opplever Brækhus at hun er i utvikling. Hun mente at Balogun var sterkere enn under møtet for to år siden, men likevel var den tyske jenta sjanseløs lørdag kveld.

– Jeg har utviklet meg enormt boksemessig og når det gjelder eksplosivitet. Nå fikk jeg testet meg, og jeg føler at det går framover, sa Brækhus.

Hun mente det var viktig å få en kamp så raskt som mulig etter at uenighetene med Sauerland var over.

– Jeg ville ikke vente til august eller september. Det var veldig deilig å få en kamp.

– Men vi kan likevel få se deg i ringen igjen i august eller september?

– Ja, absolutt.

Her kan du lese LIVE-rapporteringen fra kampen:

Eventuelt:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus