Både Brækhus og Balogun sterkere enn sist

Cecilia Brækhus er klar favoritt før lørdagens VM-kamp mot Jessica Balogun, men forventer tøff matching fra en tysk bokser som tror hun kan slå den norske jenta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I mine øyne er Cecilia stor favoritt før hver kamp hun bokser. Hun er en fenomenal idrettsutøver. Men Jessica Balogun er en tøff jente. Og alt kan skje i boksing. Ett slag kan være nok.

Slik beskriver promotor Nisse Sauerland sin boksedronning før tittelkampen i Schwerin lørdag kveld. Han er fornøyd med å ha landet en ny avtale med Brækhus og mener bergenseren ser sterk ut.

– Du kan se at hun er i veldig god form. Hun ble veid inn til noe av det letteste hun har vært, og hun ser veldig godt trent ut, sier Sauerland til NTB.

Les også: – Brækhus bokser igjen for Sauerland

«Tapte» innveiingen

Innveiingen skjedde på kjøpesenteret Schlosspark-Center midt i Schwerin sentrum fredag ettermiddag. Der viste vekten 63,9 kilo for Brækhus og 65,9 kilo for Balogun. Uten at det skremmer Brækhus nevneverdig.

– Det stadfester bare det jeg sa om at hun er en mer fysisk bokser. Jeg er teknisk og litt lettere, men jeg har absolutt muligheten til å kunne avslutte en kamp. Det kan også bli ti tøffe runder, sier hun til NTB.

Forrige møte mellom de to, i danske Herning for to år siden, ga Brækhus-seier på poeng.

– Er Balogun bedre nå?

– Ja, men det er jo jeg også. Vi har begge utviklet oss noe enormt, men er fremdeles to forskjellige boksere. Jeg er den tekniske bokseren som liker å bruke ringen, men også kan avslutte. Hun er «brawleren» som ønsker nærkontakt og er fysisk veldig sterk, vurderer Brækhus.

Se også: - Det skal bli godt å få en kamp igjen

Blant de beste

Nisse Sauerland er enig. Han forventer nok en tøff kamp selv om han selv har Brækhus som den store favoritten.

– Jeg synes forrige kamp var bra og tøff. Nå er vi på hennes (Baloguns) hjemmebane her i Tyskland, og det vil drive henne enda mer til å «pushe» mot Cecilia. Hun tror virkelig at hun kan vinne. Og hun er blant de beste i verden i weltervekt. Balogun presset Cecilia sist, og jeg venter at hun gjør det samme igjen, sier promotoren.

Sceneskiftet fra Danmark (siste fem kamper) til Tyskland betyr mindre norsk støtte for Brækhus. Noen fans håper hun likevel på.

– Jeg så iallfall to stykker, sier Brækhus og ler – før hun fortsetter:

– Jeg har alltid kommet godt overens med tyske fans, og jeg synes det er moro å reise utenlands og ta et nytt publikum. Det er moro med nye utfordringer.

Nisse Sauerland er litt mer optimistisk.

– Jeg venter kanskje 50 nordmenn eller noe. Vi får se. Vi har solgt noen billetter i Norge, smiler han.

Eventuelt:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus