Brækhus: – Det har vært litt støy

Cecilia Brækhus innrømmer at uenighetene med Sauerland skapte uro, men mener hun har klart å stenge det ute i forberedelsene til tittelkampen mot Jessica Balogun.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag skal den norske bokseren forsvare VM-beltene i weltervekt i WBA, WBC og WBO. Det skjer i regi av Team Sauerland – selv om det for en drøy måned siden så ut som om Brækhus hadde brutt med promotorselskapet.

Kun ti dager før kampen i tyske Schwerin ble det klart at en ny og forbedret avtale er på plass for 32-åringen.

– Det er ganske enkelt: Vi er blitt enige om ting, både sportslige og andre. Nå er jeg veldig fornøyd og synes det blir godt å få en kamp før sommeren, sier Brækhus til NTB.

– Det har selvfølgelig vært litt støy. Da må man holde hodet kaldt og være mentalt skjerpet. Når du er på gymmen, er du på gymmen. Da må du lukke alt annet ute, fortsetter hun.

Les også: – Brækhus bokser igjen for Sauerland

Heldig

Opplegget har vært det samme for den norske verdensmesteren som bor i Berlin og trenes av Otto Ramin. Men betingelsene – både sportslige og økonomiske – i den nye kontrakten skal være bedre for Brækhus.

– Det jeg kan si er at betingelsene er gode nå, og jeg er fornøyd med dem. Verken mer eller mindre. Det sportslige er selvfølgelig veldig viktig, det handler om å holde motivasjonen oppe. Men det har vært flere punkter.

– Du synes Jessica Balogun er en bra nok motstander i neste kamp?

– Ja, vi har vært veldig heldige. Hun har nettopp hatt en kamp mot Christina Hammer som gikk to klasser over. Hun gikk en beintøff kamp der og viste at hun er i form, mener Brækhus.

Urealistisk med sololøp

Promotor Nisse Sauerland ønsker å legge uenighetene bak seg og se framover.

– Vi mente alltid at vi hadde en gyldig kontrakt. Jeg vil ikke gå inn på dette, fordi alle er fornøyde nå. Vi er enige om alt igjen. Nå skal vi bare komme oss «back to business» i ringen, sier Sauerland til NTB.

– For en drøy måned siden virket Cecilia svært innstilt på å fortsette på egen hånd og promotere seg selv. Var det realistisk?

– For å si det slik: Vi er de beste på det vi driver med. Vår business er å promotere kamper, og det er tøffere enn det ser ut som. Men alle forhold har sine oppturer og nedturer. Nå kan vi fortsette i ringen, sette opp store kamper og bringe det beste av boksing til Norge.

Etter lørdagens VM-kamp, der Brækhus er klar favoritt, håper Sauerland å kunne ordne henne minst to nye kamper i løpet av 2014.

Se video fra innveiingen:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus