Tap for «Zucca» og New York Rangers i første finalekamp

Norske Mats Zuccarello ble stående uten scoringer eller assister i den første finalekampen i Stanley Cup. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Det endte 3-2 til Los Angeles Kings mot Mats Zuccarello og New York Rangers etter forlengning i den første kampen i Stanley Cup-finalen.

– Vi hadde mange sjanser til å avgjøre dette. Jeg synes vi spilte en veldig god kamp, så det er et tungt tap nå. Det kommer til å være tungt i kveld, men i morgen må vi fokusere på at vi spilte en veldig god kamp, sa Zuccarello til norsk presse.

– Jeg synes laget er på fra starten av og at vi er pigge. Vi skaper utrolig mye. Min rekke scorer ett mål, og vi burde kanskje ha scoret noen flere. Men vi møter et godt lag, og må ikke glemme det. Vi taper på overtid på bortebane, sa nordmannen til Dagbladet

Williams ble Kings-helt

Etter ordinær spilletid var stillingen 2-2 i Staples Center i Los Angeles. Kampen ble så avgjort ved «sudden death» hvor det til slutt var Los Angeles Kings som trakk det lengste strået.

Justin Williams sikret det tredje og siste målet for hjemmelaget etter fire minutters forlengning. En tabbe fra Rangers-veteran Dan Girardi ga vertene en gyllen sjanse. Williams gjorde ingen feil.

– Det var ikke den starten vi ønsket oss, men vi fikk den avslutningen vi ønsket, sa Williams om første finalekamp til NBC.

Norske Mats Zuccarello ble stående uten scoringer eller assister i den første finalekampen i Stanley Cup. Hans lag, New York Rangers, hadde ledelsen etter den første av tre perioder. Da var stillingen 2-1 til bortelaget.

Benoit Pouliot og Carl Hagelin sto for scoringene. I andre periode utlignet Kings, og ettersom det ble null scoringer i den tredje, var det klart for spilleforlengelse.

Første nordmann

26-årige Zuccarello fra Oslo er første nordmann i en National Hockey League (NHL)-finale. Natt til torsdag fikk han spille i alt 16 minutter og 57 sekunder. «Zucca» hadde et skudd mot mål. Han måtte også innom benken i to minutter etter en utvisning.

Så langt i årets sluttspill har «Zucca» scoret fire mål og gitt sju assister på 20 kamper.

Nytt drama i helgen

Stillingen er altså 1-0 til Kings etter den første finalekampen hvor over 18.000 tilskuere fikk med seg spenningen.

– Aldri moro å tape. Vi må rette opp dette, sa Rangers-spilleren Marc Staal.

– Jeg likte det jeg så i de to første periodene, men vet dessverre ikke helt hva som skjedde i den tredje, sukket Rangers-trener Alain Vignault.

De tre som ble kåret til kampens beste spillere var Los Angeles-lagets redningsmann Justin Williams, lagkamerat Kyle Clifford og Carl Hagelin fra Rangers.

Finalen i Stanley Cup spilles i opptil sju kamper, men det første laget som vinner fire kamper får det gjeve Stanley Cup-trofeet.

Neste kamp spilles natt til søndag klokken ett norsk tid.