Brann slet seg videre mot Fyllingsdalen

SCORET: Etter en 205 dager lang måltørke kunne endelig Eirik Huseklepp juble for scoring. Foto: NTB scanpix

Brann lå lenge under borte mot Fyllingsdalen, men scoringer av Amin Askar, Jakob Orlov og Erik Huseklepp reddet 3-1-seier for eliteserieklubben.

Branns hardt pressede trener Rikard Norling kunne på sin 43-årsdag puste lettet ut etter en sliteseier borte mot Fyllingsdalen i cupens tredje runde onsdag.

– De er utrolig sterke, disse guttene. Det går mot oss nesten hele tiden, men de fortsetter å jobbe, og til slutt snur de det. Vi vant velfortjent. I første omgang hadde vi tre-fire kjempestore sjanser. De scoret på sin ene. Vi er sterke, synes jeg, sa Norling til NRK etter kampslutt.

Eirik Kampenes ga hjemmelaget ledelsen etter 40 minutter, og Brann så ut til å få en ny nedtur.

Heldigvis for de rødkledde skjerpet de seg kraftig etter pause.

Først reduserte Askar etter 54 minutter, og etter 72 ble Orlov matchvinner. Like før klokka viste 90 minutter fastsatte Huseklepp resultatet fra straffemerket.

To kjappe i Sarpsborg

I Lillestrøm fikk hjemmelaget en enkel oppgave mot Kongsvinger. Scoringer av Erik Mjelde (2), Petter Vaagan Moen og Tommy Høiland sikret 4-1-seier.

Magnus Myklebust scoret bortelagets mål.

Sarpsborg gjorde kort prosess mot Follo og vant 2-0 etter mål av Franck Dja Djédjé og Martin Wiig etter henholdsvis 16 og 18 minutter.

Start knuste Vard Haugesund 4-0 på hjemmebane. Mons Ivar Mjeldes menn, som har slitt i eliteserien, gikk videre etter scoringer av Matthías Vilhjálmsson (2), Bismark Acosta og Alejandro Castro.

I Egersund fikk Viking det enkelt og vant 3-0 etter scoringer av Steinthór Thorsteinsson, Björn Daniel Sverrisson og Veton Berisha.

Sliteseier for Aalesund

Molde fikk en overraskende tøff oppgave i bortekampen mot lille Florø.

Joona Toivo ga Molde programmessig ledelsen etter åtte minutter, men drøye kvarteret senere utlignet Peter Aase. Det varte og rakk før lederen i eliteserien avgjorde, men da Daniel Berg Hestad scoret etter 61 minutter var det avgjort.

Hardt pressede Aalesund måtte vente helt til det var spilt 77 minutter på vinnermålet mot Kristiansund. Demar Phillips gjorde 1-0.

I Sogndal sikret Mahatma Otoo (2) og Tim André Nilsen 3-0-seier mot Strømmen.

Rosenborg måtte ut i ekstraomganger mot Ranheim etter å ha kastet bort en tomålsledelse. De måtte også Strømsgodset mot Tromsdalen.