Lambert klar for Liverpool

SIGNERTE: Rickie Lambert går fra Southampton til Liverpool. (Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix)
SIGNERTE: Rickie Lambert går fra Southampton til Liverpool. (Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB scanpix)

Liverpool bekreftet mandag kjøpet av Southampton-angriper Rickie Lambert (32).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anfield-laget betaler trolig 4,5 millioner pund for landslagsspilleren. Lambert, som er ihuga Liverpool-fan, scoret 117 mål på 235 kamper for Southampton.

– Jeg kan knapt tro det. Jeg har elsket denne klubbene hele mitt liv. Jeg forlot den for 17 år siden, men min kjærlighet til den har alltid vært der, sier Lambert.

I unge år var han i Liverpool, men uten å få sjansen på førstelaget. Nå får den engelske landslagsspilleren drømmen oppfylt.

– Jeg har alltid drømt om å spille for klubben, men jeg trodde vel at den muligheten var borte. Jeg trodde ikke sjansen skulle komme, sier Lambert.

Til VM

Han har spilt fire landskamper for England. Han er en del av britenes VM-tropp, hvor Liverpool-spillerne Steven Gerrard, Jordan Henderson, Glen Johnson, Daniel Sturridge og Raheem Sterling også inngår.

– Jeg vet hvor store Liverpool er, men det som er viktig er hva jeg klarer å levere ute på banen, sier Lambert.

Etter at han forlot Liverpools juniorlag i 1997 har Lambert spilt for Blackpool, Macclesfield, Stockport, Rochdale og Bristol Rovers.

Lojal

Southampton har foreløpig nektet å selge Adam Lallana og Luke Shaw, som skal være høyt ønsket av henholdsvis Liverpool og Manchester United.

Klubben meldte mandag at de ikke er i en posisjon der de trenger å akseptere bud på sine spillere, og gjentok at det ikke er ønskelig med flere overganger før en ny manager er på plass.

«Soton» ønsket derimot ikke å stoppe Lamberts overgang til favorittklubben.

– Han har vært en lojal spillere som hjalp oss fra tredje nivå til Premier League. Rickie har vært et skinnende lys i Saints' vekst og vil for alltid være et ikon i denne klubbens historie. Han vil alltid være hjertelig velkommen på St. Mary's, sier Southamptons formann Ralph Krueger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus