Rangers-tap i målorgie mot Montreal

New York Rangers' Mats Zuccarello forsøker å score fra bak mål i tirsdagens kamp i SÅ NÆR: NHL-sluttspillet mot Montreal Canadiens. Nordmannen måtte imidlertid gå målløs av isen etter en forrykende kamp som endte med tap for gjestene fra New York. (Foto: Reuters / NTB scanpix)

Mats Zuccarello og New York Rangers kunne sikre seg finaleplassen i NHL-sluttspillet i tirsdagens kamp mot Montreal Canadiens, men tapte til slutt en ellevill hockeykamp 4-7.

– Det var ræva, det, rett og slett. Vi gjør altfor mye feil og fortjente ikke å vinne, sier Zuccarello.

Dermed står det 3-2 i kamper i best av sju-serien. Rangers sikrer seg finaleplassen dersom de avgjør på hjemmeis i Madison Square Garden på torsdag. Det blir i så fall første gang en nordmann spiller om det gjeve Stanley Cup-trofeet.

– I hele matchen gjorde vi feil, og det straffer seg mot gode lag. Vi var ikke gode nok i dag til å vinne. Det er veldig surt og sånn er det bare. De hadde kniven på strupen og var mer desperate enn oss, fortsetter en skuffet Zuccarello til NRK.

Canadiens gikk ut i et forrykende tempo i tirsdagens ville kamp i Bell Centre i Montreal, fikk muligheten i overtallsspill allerede før det var gått et halvminutt, og tok føringen da P.K. Subban sendte i vei et slagskudd fra blålinjen.

Men anført av blant annet en sprudlende opplagt Mats Zuccarello kjempet Rangers seg raskt tilbake i kampen og ti minutter ut i åpningsperioden ordnet Derek Stepan utligning med et knallhard skudd nede til høyre for Montreals målvakt Dustin Tokarski. Men bare to minutter senere sendte Tomas Plekanec vertene i ledelsen nok en gang.

Bakgrunn: Zuccarello nærmer seg Stanley Cup-finale

Fyrverkeri

Om første periode var forrykende, var midtperioden et fyrverkeri med tre mål til hvert av lagene. Zuccarello hadde en kjempesjanse til å score da Rangers presset på i overtall like etter første pause, men isteden var det Montreals Max Pacioretty som kunne legge på til 3-1 like etter at vertene var fulltallige.

Og enda verre skulle det bli for Rangers. Få sekunder etter at Zuccarello hadde sonet ferdig to minutter for angrep på keeper, økte Rene Bourque til 4-1.

Men Rick Nash tente et nytt håp for gjestene fra New York da han midtveis i midtperioden reduserte til 2-4 bare få sekunder etter at Montreal hadde vært millimeter fra å drepe kampen med en femte scoring. Drøyt to minutter senere banket Stepan inn sin andre for kvelden og i nytt overtallsspill to minutter senere sto det plutselig likt etter at Chris Treider satte inn 4-4.

Men nok en gang tok Montreal føringen i kampen de måtte vinne, da Rene Borque satte inn sitt andre mål snaue minuttet senere.

Hat-trick

Seks minutter ut i tredje periode var Borque frampå igjen og avgjorde kampen med sin tredje scoring for kvelden. Fire minutter før full tid var kampen definitivt over da David Desharnais styrte inn 7-4 i et tomt Rangers-bur i en periode hvor det florerte med utvisninger.

Lagene må nå ut i en sjette kamp om finaleplassen. En eventuell sjuende kamp går i Montreal på lørdag.

Mats Zuccarello som av TV-kommentatorene fikk mye skryt for innsatsen i tirsdagens kamp, var på isen i 16 minutter og 30 sekunder og endte på -2 i pluss-/minusstatistikken.

Som i de tre foregående kampene i sluttspillserien mot Montreal hadde nordmannen ingen mål eller målgivende pasninger.