– Det viktigste er at han selv er motivert

Eirik Myhr Nossum mener det ikke spiller noen rolle hvem som blir Petter Northugs nye trener.

FÅR NY TRENER: Petter Northug får ny trener neste sesong. Ifølge tidligere trener Eirik Myhr Nossum betyr ikke trenervalget særlig mye. Foto: NTB scanpix
FÅR NY TRENER: Petter Northug får ny trener neste sesong. Ifølge tidligere trener Eirik Myhr Nossum betyr ikke trenervalget særlig mye. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alt tyder på at tidligere landslagstrener Morten Aa Djupvik blir Petter Northugs nye trener.

Til TV 2 sier forhenværende trener, og kompis av Northug, Eirik Myhr Nossum at han tror det ikke har så mye å si hvem som ender opp med å bli skistjernens nye trener.

– Det viktigste er at han selv er nok motivert til å gjøre jobben. Da spiller det egentlig ikke så stor rolle hvem som sitter og styrer den innerste sirkelen, sier han til kanalen.

Les også: – Grensen går et sted for Northug også

– Ingen kan ommøblere hodet hans

IKKE AVGJØRENDE: Petter Northugs tidligere trener Eirik Myhr Nossum tror ikke det er avgjørende hvem som blir Northugs nye trener. Foto: NTB scanpixIKKE AVGJØRENDE: Petter Northugs tidligere trener Eirik Myhr Nossum tror ikke det er avgjørende hvem som blir Northugs nye trener. Foto: NTB scanpix

Myhr Nossum mener Northug er sin egen trener og at han ofte gjør som han selv ønsker.

– Jeg tror ikke det finnes en person som kan gå inn og totalt ommøblere oppe i hodet hans. Jeg tror ikke det er så mye feil med det han har gjort, det viser resultatene, sier han til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Djupvik skal ha fått et tilbud fra hovedsponsor Coop om å gå inn i en trenerrolle, etter at det nå skal være oppnådd enighet mellom Northug og Coop om en totalt utskiftning av støtteapparatet rundt den tidligere stjerneløperen.

Les også: Politiet kommer ikke til å gå ut med Northugs promille

– Må gjøre endringer

Den tidligere landslagstreneren har tidligere uttalt at det må skje store forandringer dersom han skal gå inn som trener for Northug.

– Han må først og fremst gjøre endringer i livsstilen sin, slik at han går tilbake til det å være 24-timersutøver. Det er tre ting som gjelder: Trene, spise og sove. Jeg har inntrykk av at Petter selv ser han må gjøre noe med dette, sa han til Dagbladet.

De tre siste årene har han fulgt skisporten fra utsiden, og han innrømmet at det frister å igjen jobbe som langrennstrener.

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er fristet av et comeback. Jeg kommer i alle fall til å vurdere en formell henvendelse hvis den kommer, sa han.