Real Madrid vendte og fikset «La Decima»

Atlético raknet i ekstraomgangene. Real Madrid hadde grunn til å juble. Foto: NTB scanpix
Atlético raknet i ekstraomgangene. Real Madrid hadde grunn til å juble. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Diego Godín så ut til å ha sikret Atlético Madrid-seier i mesterligafinalen mot Real Madrid lørdag. Men etter at Sergio Ramos ordnet ekstraomganger, raknet Atlético totalt og tapte 1-4.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mesterligafinalen i Lisboa lørdag ble akkurat slik man kunne ønske seg, full av dramatikk og en utsøkt fotballkamp. Til slutt kunne de hvitkledde juble.

Godín sendte Atlético i føringen i første omgang og så ut til å gi sin klubb den første mesterligatittelen en uke etter at hans mål mot Barcelona ordnet seriegullet. Hans stussheading etter hjørnespark i det 36. minutt gikk i en bue over keeper Iker Casillas, som hodeløst hadde rykket ut og havnet på halvdistanse.

Ledelsen holdt til det tredje tilleggsminuttet i annen omgang. Da utlignet Sergio Ramos til 1-1, også det etter et hjørnespark. Det sørget for ny spenning inn i ekstraomgangene. Der var Real Madrid overlegne.

– Det er bare helt fantastisk. Vi er overlykkelige. Scoringen var ikke bare et mål av meg, men av oss alle. Vi fortjente dette. Vi er veldig, veldig glade, sa Ramos etter kampslutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Løsnet for Bale

Atlético Madrid ga fra seg initiativet mot slutten av annen omgang og satset på å forsvare seg til tittelen. Det ble skjebnesvangert, for laget greide aldri å heve seg igjen i ekstraomgangene.

– Vi ga alt vi hadde og prøvde alt vi kunne. De dominerte etter 1-1 og fortjente seieren. Kreftene våre tok slutt, oppsummerte Atlético-kaptein Gabi.

Etter 110 minutter med finalefotball avsluttet Angel di Maria et flott raid med et skudd som Atletico-keeper Thibaut Courtois reddet med en beinparade. Returen landet på hodet til Gareth Bale, som ved lengste stolpe kunne heade inn 2-1-scoringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere i kampen hadde waliseren slitt foran mål og misbrukt flere store sjanser. Scoringen var svært viktig da den endelig kom.

Ny Ronaldo-scoring

I minuttene som fulgte forsøkte Atlético desperat å komme tilbake, men det var derfra og ut Real Madrids kamp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innbytter Marcelo, som kom inn for Fábio Coentrão i annen omgang, punkterte det hele med to minutter igjen av annen ekstraomgang.

At Cristiano Ronaldo i sin 51. mesterligakamp så kunne sette inn 4-1 med sitt 52. mesterligamål på et straffespark etter 120 minutter hadde ingenting å si for utfallet av kampen. Men Ronaldo befestet med det sin posisjon som turneringens toppscorer med 17 fulltreffere, en sesongrekord som kan bli vanskelig å slå.

For Atlético gjentok den vonde historien seg. I klubbens første og forrige finale i den gjeveste europacupen, for 40 år siden, ledet laget til Bayern München utlignet i siste minutt av annen ekstraomgang. I omkampen to dager senere ble Atlético knust 4-0.