Godset tangerte RBK-rekord mot RBK

Øyvind Storflor i duell med Jørgen Skjelvik i lørdagens uavgjorte eliteseriekamp mellom Strømsgodset og Rosenborg. (Foto: Audun Braastad, NTB scanpix)

Med 1-1 hjemme mot Rosenborg lørdag, er Strømsgodset oppe i 44 eliteseriekamper på hjemmebane uten tap. Det er tangering av RBKs rekord fra 1990-tallet.

SIF har ikke tapt hjemme på Marienlyst siden kampen mot Molde 16. juni 2011. Deretter er det blitt 36 seirer og åtte uavgjort.

– Jeg er veldig stolt over den rekorden. Det er en ekstremt stor prestasjon. Det var ikke akkurat noe dårlig lag det vi har tangert, RBK-laget 97-98-99 var det kvalitet over. Prestasjonen vår er unik, hevdet Godset-trener Ronny Deila.

Godset så ut til å være på vei mot sin sjette, av seks mulige, hjemmeseirer denne sesongen da innbytter Thomas Sørum løp inn 1-0 etter 53 minutter. Bare minutter senere burde Gustav Mendonca Wikheim doblet til 2-0, men headingen hans fra fem meter gikk utenfor.

Nicki Bille Nielsen, som tidvis fikk høre det av Godset-supporterne, utlignet etter 57 minutter.

– Jeg er veldig glad for at Nicki lyktes. Han har manglet litt galskap i år. Han har vært for tam. Han må finne galskapen i seg. Jeg vil ha mye mer galskap fra ham, sa RBKs kritiserte trener Per Joar Hansen.

Se høydepunktene i videoen fra TV 2 nederst i artikkelen

Sørum på sykehus

Kampen ble preget av skader. Både Sørum, landslagsspiller Morten Gamst Pedersen og RBK-keeper Alexander Lund Hansen måtte byttes ut.

Sørum fikk en stygg smell i nakken da han kolliderte med et reklameskilt. Den lokale SIF-helten forlot Gamle Gress på båre etter 63 minutter. Lier-gutten ble sendt videre til Drammen sykehus for å undersøke nakkestrekk og mulig hjernerystelse.

Landslagsspiller Morten Gamst Pedersen forlot banen etter 74 minutter. Han satt en periode på kunstgresset før han ble tatt av. Han fikk følge av keeper Lund Hansen etter 82 minutter. RBKs målvakt kolliderte og landet forkjært etter en corner. Det var faktisk SIFs lege som ga beskjeden til keeperen om at han måtte bytte.

1074 dager

Før pause hadde Godsets Francisco Junior en stor sjanse, men traff knapt ballen alene med Lund Hansen. For RBK var Tobias Mikkelsen nær ved et par anledninger.

Godset har spilt 1074 dager siden forrige hjemmetap, mens RBK ikke har vunnet i Drammen siden 2009.

Kampen bar preg av høyt tempo og mange dueller. Dessverre blåste dommer Ken Henry Johnsen fra Flint Tønsberg litt for ofte. Det stykket opp en ellers velspilt kamp der spillerne var mektige slitne etter innsatsen i varmen.