Tap for Rangers og Zucca

BLE STOPPET: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers lyktes ikke mot Montreal Canadiens i Madison Square Garden torsdag, og tapte 3-2 på overtid. (Foto: USA TODAY Sports / NTB scanpix)

New York Rangers tapte skjebnekampen mot Montreal Canadiens, og håpet om å bli første nordmann i en Stanley Cup-finale er dermed svekket for Mats Zuccarello Aasen.

1.12 minutter ut i forlengningen kom seiersmålet som gjorde at laget fra Montreal vant 3-2.

Det betyr at New York Rangers leder 2-1 i kamper i serien som spilles best av sju. Det tar ennå tid før Stanley Cup-finalisten blir klar. Mats Zuccarello Aasen kan bli første nordmann som klarer den bedriften.

– Jeg føler vi er et bedre lag enn Montreal Canadiens, men i dag hadde de litt flaks med et par pucker som spratt inn. Det er slikt som skjer, nå må vi bare sørge for å vinne neste match, sa Zuccarello til TV 2 etter kampen.

Samtlige tre kamper i Eastern Conference-finalen er endt med borteseier.

Det mener nordmannen beror på tilfeldigheter.

– Jeg tror det er tilfeldig at det er bortelaget som har vunnet alle tre kampene så langt. Nå må vi bare sørge for å bryte trenden og vinne hjemme, sa Zuccarello.

Sjansen for det dukker opp allerede natt til mandag norsk tid. Også den fjerde kampen spilles i Madison Square Garden.

God kamp

Kanskje blir det en lang serie også denne gangen. Begge de første playoffkampene, mot Philadelphia Flyers og Pittsburgh Penguins, gikk over sju kamper.

Det kan fort skje igjen.

Kampen natt til fredag ble en frisk affære. Carl Hagelin sendte Rangers i føringen 15.18 minutter ut i 1. periode. I 2. periode utlignet Canadiens ved Andrej Marko.

16.28 minutter ut i den siste perioden tok bortelaget ledelsen ved Daniele Briere, men Rangers sikret seg forlegning da Chris Kreider utlignet til 2-2 med 29 sekunder igjen å spille.

I forlengningen gikk det 72 sekunder før Alex Galchenuyk satte inn returen som sikret Montreal Canadiens den første seieren i denne playoffserien.

– Det ble intenst igjen, og det blir den neste kampen også. I dag spilte vi en bra kamp, mente Rangers-trener Alain Vigneault.

Sjanser

Mats Zuccarello Aasen, som med sine 23 mål og 47 assist er Rangers' beste poengplukker denne sesongen, kom ikke på scoringslista torsdag.

Nordmannen fikk i underkant av 17 minutter på isen og måtte nøye seg med å bli kreditert for tre skudd på mål. Zuccarello hadde sine sjanser også i denne kampen, men denne gangen ville ikke pucken i mål.

Rangers har ikke vunnet Stanley Cup siden 1994.