Meny

Kvinnelig dommer inn i skotsk toppfotball

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kylie McMullan blir første kvinnelige dommer i skotsk toppfotball. Hun skal være assistentdommer i kampen mellom St. Mirren og Hearts lørdag.

Aldri tidligere har en kvinne sluppet til i dommeroppsettet i skotsk elitefotball for menn, men nå er også den barrieren i ferd med å bli brutt. McMullan som kommer til å bli historisk i skotsk fotball, er 25 år gammel, og sitt daglige brød tjener hun til som politikonstabel.

McMullan er ingen novise innen fotballen, og hun har allerede dømt mange kamper på det nest høyeste nivået i skotsk fotball for menn. Hun har også erfaring fra kvinnenes mesterliga. Der har hun dømt kvartfinalen mellom Wolfsburg og Barcelona, og i 2013 var hun assistentdommer i to av kampene i VM.

– Jeg fikk vite allerede i januar at jeg skulle få denne sjansen, så etter det har jeg jobbet hardt for å forberede meg til denne kampen som kommer lørdag, sier hun.

– Jeg føler meg klar til å dømme på dette høye nivået og gleder meg veldig, legger hun til.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus