Storseier til Rosenborg

Morten Gamst Pedersen (nr.2 fra venstre) og Nicki Bille Nielsen jubler etter 0-3 scoring under NMkampen onsdag på Kolstad banen. Erik Berdal(tv) og Kristoffer Pedersen(th) Foto: Ned Alley / NTB scanpix.

Rosenborg nådde opp i tosifret da Kolstad ble slått 10-2 på eget gress under 2. runde i cupen onsdag kveld. Molde og Start reddet seg på målstreken.

Spissparet John Chibuike og Nicki Bille Jensen scoret fire mål hver, mens Pål André Helland bidro med to.

Lillestrøm vant også komfortabelt, 5-0 borte over Moss på Melløs. Allerede etter 27 minutter hadde Lillestrøm scoret fire mål. Petter Vaagan Moen og Tommy Høiland scoret to hver, mens Erik Mjelde laget ett.

Molde og Start slet fælt. Moldes 1-0-scoring på bortebane mot Strindheim kom tre minutter på overtid ved Daniel Chima Chukwu.

Mellom Jerv og Start ble det lagt til hele seks minutter, og i det 97. minutt kom Starts seiersmål til 2-1, også det på bortebane. Alejandro Castro scoret målet etter pasning fra Zlatko Tripic. Jerv tok ledelsen ved Wilhelm Pepa 16 minutter ut i 1. omgang, mens Glenn Andersen utlignet til 1-1 etter 74 minutters spill.

Tung start

Flere andre eliteserielag kom også under i 2. runde. Det gjaldt Haugesund og Brann, men begge klarte å snu til seier. David Myrestam scoret seiersmålet til Haugesund over Vidar til 3-2 med ni minutter igjen å spille. Tord Harald Skår scoret først for Stord, men Kristoffer Larsen og Håkon Lorentzen snudde til 2-1 for Brann.

Sogndal vant 2-0 over Åsane, Bodø/Glimt slo Mo 3-1, Aalesund slo Træff 3-0 og Sarpsborg slo Lørenskog 1-0.