Drømmedebut for Uniteds Wilson

Manchester Uniteds James Wilson scoret i debuten mot Hull tirsdag. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix.

18 år gamle James Wilson debuterte for Manchester United med to scoringer da Hull ble slått 3-1 tirsdag kveld.

Wilson har vært god på U21-laget og scoret tre mål mot Wolverhampton for en tid tilbake. Tirsdag viste han hvorfor. Han er en ung spiller som vet hvor målet står.

Mot Hull fikk Wilson aldri sjansen til å score tre. Rett etter 2-0-målet ble han byttet ut med Robin van Persie. Da var det spilt 64 minutter på Old Trafford, og Hull hadde akkurat redusert til 2-1.

Van Persie svarte med å score sitt 12. seriemål for sesongen. Han ble spilt fram av manager Ryan Giggs, som byttet inn seg selv slik at han kunne spille de siste 20 minuttene.

Giggs holdt på å krone innhoppet med scoring på overtid, men Hull-keeper Eldin Jakupovic reddet så vidt hans frispark.

– Vi vet at det har vært en vanskelig sesong. Gjennom årene har vi vært bortskjemt med suksess, men dere har alltid støttet oss, og jeg er sikker på at vi vil gi dere mer suksess, sa Giggs i en tale til publikum etter kampen.

– Dere fikk se et glimt av framtiden i dag. Vi spiller alltid attraktiv fotball. Fortsett å støtte oss, så kommer de gode tidene snart igjen.

Begge føtter

Giggs kan ha spilt sin siste kamp tirsdag. Det var hans siste hjemmekamp som midlertidig manager, og det ventes at Louis van Gaal snart får jobben.

I Wilson og 20-årige Tom Lawrence viste Giggs fram to av klubbens framtidsspillere.

James Wilson er en tobeint spiller. Det første målet mot Hull kom etter halvtimen. En frispark ble slått inn i feltet. Utskjelte og kritiserte Marouane Fellaini headet ned til Wilson, som satte ballen kontant i mål med venstrebeinet fra rundt ni meters hold.

Halvtimen senere kom 2-0-scoringen. Målet kom etter en kontring, og mye av æren skal gis til friske og driblesterke Adnan Januzaj som raidet flott på høyresiden. Innlegget hans fant Fellaini, og avslutningen måtte Jakupovic gi retur på. Wilson brukte høyrebeinet til å sette den kontrollert i mål.

Nevnte Januzaj var for øvrig en av kampens aller beste spillere.

Tamt

Manchester United hadde ballen mye, men spilte den mest på tvers og var ikke ofte farlig de første 45 minuttene. Hull var direkte dårlig. Laget til tidligere United-spiller Steve Bruce har nok allerede rettet tankene mot cupfinalen mot Arsenal 17. mai.

Reduseringen kom helt ut av det blå, men langskuddet til innbytter Matty Fryatt var likevel strålende. Det kom fra 25 meter og gikk utenfor rekkevidden til Uniteds keeper David de Gea.

Nemanja Vidic startet i likhet med Giggs på benken i sin siste hjemmekamp. Han kom inn allerede midtveis i første omgang, da Phil Jones ble sendt til sykehus med en skulderskade.

Etter kampen tok Vidic farvel med publikum etter åtte sesonger i United-trøya. Neste sesong skal han spille for Inter i serie A.

– Jeg har hatt så mange store opplevelser her. Det er vanskelig å snakke på grunn av alle følelsene. Jeg vil takke spillerne, manageren og alle trenerne, og spesielt tilhengerne, sa serberen over høyttaleranlegget.