Kjempebøter til PSG og Manchester City

Manchester City feirer søndagens seier over Everton. Klubben har overtaket i kampen om engelsk seriegull, men straffes trolig hardt for brudd på reglene om økonomisk fair play. (Foto: Russell Cheyne, Reuters / NTB scanpix).
Manchester City feirer søndagens seier over Everton. Klubben har overtaket i kampen om engelsk seriegull, men straffes trolig hardt for brudd på reglene om økonomisk fair play. (Foto: Russell Cheyne, Reuters / NTB scanpix).

UEFA vil bøtelegge Paris Saint-Germain og Manchester City med nesten en halv milliard kroner hver og begrense mesterligatroppene deres neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir straffen for klubbenes brudd på regelverket om økonomisk fair play, sier kilder til BBC og L'Equipe.

Det europeiske fotballforbundet vil straffe ni klubber for brudd på de nye reglene som skal sørge for at fotballklubber ikke å bruker betydelig mer penger enn de tjener. De to nevnte klubbene, som begge har pengestinne eiere fra Midtøsten, har stått for de største overtrampene og får følgelig de mest drastiske sanksjonene.

UEFA skal ha anbefalt pengestraffer på 60 millioner euro (495 millioner kroner) for både Paris Saint-Germain og Manchester City. Klubbene skal dessuten forbys å øke sine totale lønnsutgifter fra dagens nivå og tvinges til å nøye seg med 21 spillere (mot normalt 25) i neste sesongs mesterligatropp.

Det skal også legges begrensninger på klubbenes spillerkjøp i neste overgangsvindu.

– Vent til fredag

En UEFA-talsmann sa tirsdag at sanksjonene ennå ikke er offentlige, og avslo derfor å kommentere meldingene. En kilde i klubben sier imidlertid til AFP at Paris Saint-Germain allerede planlegger neste sesong ut fra de nevnte sanksjonene.

Det ventes at straffetiltakene offentliggjøres fredag. UEFA har etterforsket 76 klubber for brudd på reglene om økonomisk fair play.

Reglene er innført for å sikre at klubber ikke skaffer seg sportslige fordeler gjennom overdreven pengebruk. Utgifter til spillere skal først og fremst finansieres gjennom klubbens inntekter, ikke gjennom tilskudd fra eiere eller «rike onkler».

Klubber får ikke lov til å ha større underskudd enn 45 millioner euro over to sesonger, mens Manchester City ifølge Sky Sports har hatt underskudd på 180 millioner euro de to siste sesongene.

Ikke blod og tårer

Da reglene ble innført, var utelukkelse fra europacupturneringene det mest virkningsfulle riset bak speilet. Det er tidligere klart at ingen blir straffet så hardt.

– De som venter blod og tårer vil bli skuffet. Det blir tøffe sanksjoner, men ingen utelukkelse fra europacupene, sa UEFA-president Michel Platini nylig.

– Vi får se hvilke straffer som bekreftes, men uansett kommer Paris Saint-Germain til å ha et veldig sterkt lag neste sesong, sier PSG-trener Laurent Blanc.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus