Liverpool rotet bort tremålsledelse

Dwight Gayle scoret to ganger for Crystal Palace i 3-3-kampen mot Liverpool mandag. (Foto: Dylan Martinez / Reuters / NTB scanpix).

Gulljagende Liverpool gikk mot en komfortabel borteseier over Crystal Palace mandag, men kollapset mot slutten og slapp inn tre mål til 3-3 i løpet av ni minutter.

Gjestenes elendige avslutning på kampen styrket Manchester Citys posisjon i gullstriden.

Riktignok tok Liverpool tilbake tabelltoppen i Premier League med ett poengs forsprang, men nå holder det for City å ta fire poeng på sine to siste hjemmekamper for å bli seriemester.

Etter kampen var Liverpool-manager Brendan Rodgers sikker i sin sak om at City kommer til å vinne ligaen for annen gang på tre sesonger.

– Det er ingen tvil. Manchester City blir mestere. Vi måtte vinne i dag for å holde presset oppe til siste serierunde, men det klarte vi ikke. Dette er utrolig skuffende, og jeg forventer nå at City vinner sine to siste hjemmekamper, sa Rodgers til BBC.

I likhet med flere av Liverpools bortesupportere på tribunen, forlot Luis Suárez gressteppet med tårer i øynene. Han scoret gjestens 3-0-mål mandag.

Dwight Gayle fullførte Palaces snuoperasjon med to scoringer i det 81. og 88. minutt. Utligningsmålet kom etter slett forsvarsspill av Martin Skrtel, som ruset ut og ga Gayle rom til å avslutte alene med keeper. Det var 23-åringens første scoringer siden 2. juledag.

– Kriminelt dårlig

Fem minutter på overtid burde Victor Moses sendt Liverpool tilbake i ledelsen og gitt gjestene en svært viktig seier, men den nigerianske innbytteren bommet på ballen. Dermed kunne vertene slå ballen unna og puste lettet ut.

– Dette er åpenbart veldig frustrerende. I 75 minutter var vi fantastiske, scoret tre mål og skapte mange sjanser. Vi slapp inn et mål tolv minutter før slutt, men vi burde klart å holde på seieren bedre enn vi gjorde i dag. Man kan ikke forsvare seg slik vi gjorde mot slutten. Det var kriminelt dårlig, sa Rodgers.

Joe Allen ga Liverpool ledelsen etter 18 minutter. Midtbanespilleren kom seg fri fra markeringen og nikket inn hjørnesparket fra Steven Gerrard.

Palace kom til et par gode sjanser før pause, men kampen virket avgjort da Daniel Sturridge la på til 2-0 etter 53 minutter. Like etterpå scoret Luis Suárez gjestenes tredje fulltreffer. Stjernespissen gjorde ingen feil alene med keeper etter en glitrende Liverpool-angrep.

Panisk

Liverpool hadde sjanser nok til å gå opp i både 4-0 og 5-0 på Selhurst Park, men så tikket det inn en kollektiv kollaps hos bortelaget. Det hele startet med Damien Delaneys redusering i det 79. minutt, som scoret via Liverpool-backen Glen Johnson.

Der Liverpool virket å ha full kontroll i London, slo nervene inn i sluttminuttene. Gjestene begynte tydelig å stresse og det oppsto flere paniske situasjoner for bortelaget.

Merseyside-klubben hadde elleve strake seirer før hjemmetapet for Chelsea for litt over en uke siden. Poengtapene helt på tampen av sesongen har trolig spolert klubbens første seriegull på 24 år.

Manchester City har igjen hjemmekamper mot Aston Villa (onsdag) og West Ham (søndag). Liverpool tar imot formsvake Newcastle på Anfield i siste serierunde.