Meny

Viking berget uavgjort mot Odd

Elbasan Rashani (t.h.) scoret Odds mål mot Viking mandag. Kampen endte 1-1. (Foto: Carina Johansen / NTB scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To tabber på tre sekunder så ut til å gi Odd seieren mot Viking mandag, men en sen scoring av Sverrir Ingi Ingason reddet 1-1 og uavgjort for hjemmelaget.

Elbasan Rashanis scoring etter 77 minutter så ut til å gi Odd tre poeng borte mot formsterke Viking, men Ingasons heading fire minutter før full tid ga poengdeling i Stavanger.

– Det var herlig at vi fikk den utligningen. Det var fortjent, sa Viking-trener Kjell Jonevret til C More etter kampen.

Odds trener Dag-Eilev Fagermo var ikke fornøyd med alt laget foretok seg, men virket relativt fornøyd med poengdeling selv om laget slapp inn et sent mål.

– Vi fortjente å ta poeng. Vi vokser som lag, og skal man være topplag må vi ta poeng i de kampene vi er best spillemessig, sa han.

Kjempetabbe

Viking-keeper Iven Austbø og Ingason tabbet seg kraftig ut på gjestenes ledermål, men midtstopperens scoring reddet duoen.

Austbø var nesten ute ved cornerflagget, men valgte av en eller annen grunn å sende ballen på tvers av egen 16-meter.

Heldigvis for keeperen gikk ballen til Ingason, men i stedet for å klarere tok han en dårlig touch og Rashani plukket opp ballen. Han avanserte inn i feltet og plasserte ballen hardt og velplassert bak Austbø.

– Forsvaret til Viking prøvde å spille seg ut og da så jeg muligheten. Jeg klarte å nappe ballen fra dem. Det var deilig så lenge det varte, sa Rashani like etter kampslutt.

Fire minutter før slutt headet Ingason inn utligningen. At scoringene kom til slutt på Viking stadion var på ingen måte gitt. Det hadde vært en relativt sjansefattig kamp og det var langt mellom finspillet.

Tordnet mot dommeren

Dramatikken i de første 45 minuttene besto av at dommer Ken Henry Johansen sannsynligvis gjorde en tabbe da han ikke viste ut Odd-keeper André Hansen. Yann-Erik de Lanlay ble spilt alene gjennom, men Hansen rykket ut og felte unggutten. Likevel valgte dommer å vise gult, muligens fordi de Lanlay tok med seg ballen ut mot siden og fordi Lars-Kristian Eriksen var like bak vingen.

Viking-spillerne raste mot dommeren, og på vei inn i pausen ble Johansen forfulgt av en sint Jonevret.

– De kan bruke det som en instruksjonsvideo på hva som er rødt kort. Det er flaut, tordnet Viking-treneren.

Med poengdeling er Viking nummer tre på tabellen, tre poeng bak serieleder Molde.

Odd er på 8.-plass med elleve poeng etter sju kamper. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus